Trommestikk Allium Care - Hvordan plante Trommestikk Allium Bulbs

Innholdsfortegnelse:

Trommestikk Allium Care - Hvordan plante Trommestikk Allium Bulbs
Trommestikk Allium Care - Hvordan plante Trommestikk Allium Bulbs

Video: Trommestikk Allium Care - Hvordan plante Trommestikk Allium Bulbs

Video: Trommestikk Allium Care - Hvordan plante Trommestikk Allium Bulbs
Video: Growing Drumstick Allium Flower Bulbs for Cut Flower Garden 2024, Kan
Anonim

En type prydløk, også kjent som rundhodepurre, drumstick allium (Allium sphaerocephalon) er verdsatt for de eggformede blomstene som vises på forsommeren. Hult, grågrønt løvverk gir nydelig kontrast til de rosa til rosa-lilla drumstick allium-blomstene. Drumstick allium-planter er egnet for dyrking av USDA-plantehardhetssoner 4 til 8.

Hvordan plante trommestikk-alliumløk

I høyder på 24 til 36 tommer er det vanskelig å gå glipp av trommestikkalliumplanter. Prangende alliumblomster tilfører skjønnhet til solfylte bed, border, villblomsthager og steinhager, eller du kan plante dem i en blandet hage med tulipaner, påskeliljer og andre vårblomstrer. Du kan også plante drumstick allium-løker i beholdere. De lange, solide stilkene gjør trommestikkallium-blomster ideelle for snittblomster.

Plant alliumløk om våren eller høsten i sandholdig, godt drenert jord som har blitt endret med kompost eller organisk materiale. Drumstick allium planter krever fullt sollys Unngå fuktige, dårlig drenerte steder fordi løkene er sannsynlig å råtne. Plant løkene i en dybde på 2 til 4 tommer. La det være 4 til 6 tommer mellom pærene.

Drumstick Allium Care

Vokserdrumstick alliums er enkelt. Vann plantene regelmessig i vekstsesongen, og la løvet tørke etter at blomstringen er ferdig på sensommeren eller tidlig høst. La bladene dø ned til bakken.

Drumstick allium-blomster frøs lett selv, så deadhead brukte blomstrer hvis du vil forhindre frodig spredning. Hvis klumpene er overfylte, grav og del løkene etter at løvet dør ned.

Hvis du bor i et klima nord for sone 4, grav løkene og oppbevar dem for vinteren. Alternativt kan du dyrke drumstick allium-planter i beholdere og lagre beholderne på et frysefritt sted til våren.

Og det var det! Å dyrke trommestikkallium er akkurat så enkelt og vil gi hagen et ekstra preg av interesse.

Anbefalt: