Planting av aprikosgroper: informasjon om dyrking av aprikoser fra frø

Innholdsfortegnelse:

Planting av aprikosgroper: informasjon om dyrking av aprikoser fra frø
Planting av aprikosgroper: informasjon om dyrking av aprikoser fra frø

Video: Planting av aprikosgroper: informasjon om dyrking av aprikoser fra frø

Video: Planting av aprikosgroper: informasjon om dyrking av aprikoser fra frø
Video: How to Grow Apricots | creative explained 2024, April
Anonim

Fullfør noen gang en saftig aprikos, klar til å kaste bort gropen, og tenk, hmm, dette er et frø. Lurer du på: "Kan du plante et aprikosfrø?" I så fall, hvordan går jeg frem for å plante aprikosgroper? Finn ut av denne artikkelen og prøv det.

Kan du plante et aprikosfrø?

Søk ikke mer. Ja, å dyrke aprikoser fra frø er mulig, billig og morsomt. Så, hvordan starte et aprikostre fra en grop? Å dyrke aprikoser fra frø er et enkelt prosjekt, og faktisk kan groper fra en rekke frukter brukes til å dyrke trær.

Kryssbestøvning mellom varianter gir usikre resultater, så de fleste frukttrær dyrkes ikke fra frø. I stedet blir stiklinger eller knopper av de mest gunstige prøvene podet på grunnstammen for å produsere trær som er nær karbonkopier av foreldretrærne. Disse podede trærne selges så til deg for en pen krone.

I tilfelle av ikke bare aprikoser, men fersken og nektariner, har de harde mandellignende frøene vanligvis en tendens til å bære på de mest ønskelige egenskapene til foreldrene. Du tar fortsatt en sjanse, men uansett er den voksende delen veldig moro, selv om frukten som blir resultatet er mindre enn fantastisk.

Hvordan starte et aprikostre fra en grop

For å begynne dinplanting av aprikosfrø, velg en saftig type aprikos fra midten til sensesongen, ideelt sett en som ble dyrket fra selve frøet. Spis frukten; Spis faktisk noen få for å øke sjansene for spiring, og redde gropene dine. Skrubb av alt kjøtt og legg det på avispapir i tre timer eller så for å tørke.

Nå må du få frøet ut av gropen. Bruk en hammer forsiktig på siden av gropen for å knekke den. Du kan også bruke en nøtteknekker eller skrustikke. Tanken er å få frøet ut av gropen uten å knuse det. Hvis du er i tvil om at noen av disse metodene vil fungere for deg, kan du som en siste utvei bare plante hele gropen, men spiringen vil ta lengre tid.

Når du har hentet frøene, lar du dem tørke på avisen i noen timer til. Du kan nå lagre dem i en dekkglass eller plastpose med glidelås i kjøleskapet for å stratifisere frøene i 60 dager. Om du skal stratifisere eller ikke, avhenger av hvor du fikk tak i frukten. Hvis den kjøpes fra en matbutikk, har frukten allerede blitt kjølelagret, så det er mindre sannsynlig at den trenger å stratifisere; men hvis du kjøpte dem fra et bondemarked eller plukket dem direkte fra et tre, er det nødvendig å stratifisere frøene.

Hvis du ikke skal stratifisere frøene, pakk dem inn i et rent, fuktig papirhåndkle og legg dem i en plastpose i et vindu. Hold øye med det. Vann etter behov for å holde det fuktig og bytt papirhåndkle hvis det begynner å mugg.

Aprikosfrøplanting

Plantetid for aprikosfrø fra groper signaliseres når du ser noen røtter dukke opp. Pot de spirende frøene. Sett ett frø per 4-tommerpotte fylt med pottejord med rotenden ned.

Oppbevar de voksende aprikosene fra frø i et solfylt vindu, under vekstlys eller i et drivhus til de blir større og det er på tide å transplantere dem ut i hagen.

Med hell og tålmodighet vil du bli belønnet med søte, saftige aprikoser fra ditt eget tre om tre til fem år.

Anbefalt: