Handpollinerende appelsiner: Lær hvordan du håndpollinerer et appelsintre

Innholdsfortegnelse:

Handpollinerende appelsiner: Lær hvordan du håndpollinerer et appelsintre
Handpollinerende appelsiner: Lær hvordan du håndpollinerer et appelsintre

Video: Handpollinerende appelsiner: Lær hvordan du håndpollinerer et appelsintre

Video: Handpollinerende appelsiner: Lær hvordan du håndpollinerer et appelsintre
Video: Hand-pollinating Lemons in the Orangerie 2024, Kan
Anonim

Pollinering er prosessen som gjør en blomst til en frukt. Appelsintreet ditt kan produsere de vakreste blomstene, men uten pollinering vil du ikke se en eneste appelsin. Fortsett å lese for å lære om pollinering av appelsintrær og hvordan du håndbestøver appelsintrær.

Hvordan pollinerer appelsintrær?

Prosessen med pollinering er overføring av pollen fra den hannlige delen av en blomst, støvbæreren, til den kvinnelige delen av en annen blomst, pistillen. I naturen blir denne prosessen hovedsakelig tatt hånd om av bier som bærer pollen på kroppen når de beveger seg fra blomst til blomst.

Hvis appelsintreet ditt holdes innendørs eller i et drivhus, hvis du bor i et område uten mange bier i nærheten, eller hvis treet ditt blomstrer, men været fortsatt er kjølig (noe som betyr at biene kanskje ikke er ute i kraft ennå), bør du vurdere manuell appelsintrepollinering. Selv om du bor i et varmt, bierrikt område, men du ønsker å øke fruktproduksjonen, kan håndpollinerende appelsiner være løsningen.

Hvordan håndbestøver et appelsintre

Håndpollinerende appelsiner er ikke vanskelig. Alt du trenger for å håndbestøve appelsintrær er et lite, mykt verktøy. Dette kan være et billig menmyk, for eksempel en malerkost for barn, en bomullspinne eller til og med en myk fuglefjær. Målet er å overføre pollen, som du skal kunne se som samlinger av pulveraktig korn på endene av stilkene (dette er støvbæreren) som danner en ytre sirkel, til pistillen, den enkle, større stilken i midten av ringen av støvbærere, på en annen blomst.

Hvis du børster verktøyet mot støvbæreren til en blomst, bør du se pulveret løsne på verktøyet. Pensle dette pulveret på pistillen til en annen blomst. Gjenta denne prosessen til du har rørt alle blomstene på treet ditt. Du bør også gjenta denne prosessen en gang i uken til alle blomstene er borte for det høyeste utbyttet av appelsiner.

Anbefalt: