Sitronsykdommer og behandling - tips for behandling av sitronsykdommer

Innholdsfortegnelse:

Sitronsykdommer og behandling - tips for behandling av sitronsykdommer
Sitronsykdommer og behandling - tips for behandling av sitronsykdommer

Video: Sitronsykdommer og behandling - tips for behandling av sitronsykdommer

Video: Sitronsykdommer og behandling - tips for behandling av sitronsykdommer
Video: Citrus Disease vs Nutrient Deficiency 2024, Kan
Anonim

Hvis du er så heldig å kunne dyrke ditt eget sitrontre, er sjansen stor for at du har støtt på ett eller flere sitrontreproblemer. Dessverre er det en mengde sitrontresykdommer, for ikke å snakke om skadedyr eller ernæringsmangler som kan påvirke hvordan, eller om, sitrontreet ditt bærer. Å vite hvordan du identifiserer sitronsykdommer og behandlingen for sykdommer i sitroner vil tillate deg å iverksette umiddelbare tiltak for å redusere potensiell negativ påvirkning på frukt.

Sitrontresykdommer og behandling

Nedenfor er noen av de vanligste sykdommene i sitron med tips for å behandle dem.

Sitruscanker – En svært smittsom bakteriell infeksjon, sitruscanker forårsaker gule glorie-lignende lesjoner på frukt, blader og kvister på sitrustrær. Hvis det tillates å utvikle seg ukontrollert, vil dette sitrontreproblemet til slutt resultere i døding, fruktfall og bladtap. Denne sykdommen spres gjennom luften ved hjelp av luftstrømmer, fugler, insekter og til og med mennesker. Spray med flytende kobber soppdreper som et forebyggende middel for behandling av sitruskreft sitronsykdom. Hvis treet allerede er infisert, er det ingen behandling, og treet må destrueres.

Fet flekksopp – Fettflekk er en soppsykdom hos sitroner som har symptomer som avslørende gulbrun blemme på undersiden av bladene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, begynner blemmene å se fete ut. Behandling av denne sitronsykdommen krever også bruk av flytende kobbersoppmiddel. Spray først i juni eller juli og følg opp med en ny påføring i august eller september.

Sotmuggsopp – Sotmugg er en soppinfeksjon som resulterer i svarte blader. Denne muggsoppen er et resultat av honningdugg som skilles ut fra bladlus, hvitfluer og mellus. For å utrydde sotet mugg, må du først kontrollere insektangrepet. Spray sitrontreet med Neem olje insektmiddel, både toppen og undersiden av løvet. Du må kanskje gjenta om 10-14 dager, avhengig av omfanget av angrepet. Følg opp ved å behandle muggveksten med flytende kobbersoppmiddel.

Phytophthora-sopp – Phytophthora-rotråte eller brunråte eller halsråte er forårsaket av at phytophthora-soppen resulterer i harde mørkebrune flekker på stammen av treet ofte ledsaget av sivning fra det berørte området. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, tørker flekkene, sprekker og dør og etterlater et mørkt, sunket område. Frukt kan også være påvirket med brune og forf alte flekker. Denne soppen lever i jorda, spesielt våt jord, der den sprutes opp på treet under kraftig regn eller vanning. For å behandle, fjern alle infiserte blader og mistet frukt fra bakken. Beskjær de nederste grenene fra treet, de som er mer enn 2 fot (0,6 m) fra bakken. Spray deretter med et soppdreper som Agri-Foseller Captan.

Botrytis-sopp – Botrytis-råte er nok en soppinfeksjon som kan ramme sitrontrær. Den har en tendens til å utvikle seg etter lengre regnperioder, vanligvis langs kysten, og går fra gamle blomster til nyutviklede blomster om våren. For denne soppinfeksjonen, spray sitrontreet med et soppmiddel i henhold til produsentens instruksjoner.

Anthracnose – Anthracnose er også en soppinfeksjon som forårsaker kvistnedgang, bladfall og farget frukt. Det er forårsaket av Colletotrichum og er også mer vanlig etter lengre perioder med regn. Som med Botrytis, spray sitrontreet med et soppdrepende middel.

Andre mindre vanlige sykdommer som kan plage sitrontrær er:

  • Armillaria rotråte
  • Dothiorella-syke
  • Tristeza twig dieback
  • Sta sykdom
  • Exocortis

Konsulter utvidelseskontoret eller en anerkjent barnehage for informasjon om disse sykdommene og hvordan du kan bekjempe dem.

Viktigst for å forhindre ikke bare sykdom, men også andre sitrontreproblemer, sørg for å være i samsvar med vannings- og fôringsplanene dine, og overvåk for skadedyr og behandle deretter ved de første tegn på angrep. Hold også området rundt sitrontreet fritt for rusk og ugress som inneholder soppsykdommer og insekter.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: