Damson Plum Tree Information - Lær hvordan du dyrker Damson Plums

Innholdsfortegnelse:

Damson Plum Tree Information - Lær hvordan du dyrker Damson Plums
Damson Plum Tree Information - Lær hvordan du dyrker Damson Plums

Video: Damson Plum Tree Information - Lær hvordan du dyrker Damson Plums

Video: Damson Plum Tree Information - Lær hvordan du dyrker Damson Plums
Video: How To Grow Plum Trees From Seed, 0-3 Months 2024, April
Anonim

I følge informasjon om Damson-plommer er ferske Damson-plommer (Prunus insititia) bitre og ubehagelige, så Damson-plommetrær anbefales ikke hvis du vil spise søt, saftig frukt rett av treet. Men når det kommer til syltetøy, gelé og sauser, er Damson-plommer ren perfeksjon.

Damson plommetreinformasjon

Hvordan ser Damson-plommer ut? De små clingstone sviskene er mørk lilla-svarte med fast grønt eller gullgult kjøtt. Trærne viser en attraktiv, avrundet form. De eggformede grønne bladene er fintannede langs kantene. Se etter klaser av hvite blomster som dukker opp om våren.

Damson-plommetrær når modne høyder på omtrent 20 fot (6 m.) med en lignende spredning, og dvergtrær er omtrent halvparten så store.

Er Damson-plommer selvfruktbare? Svaret er ja, Damson-plommer er selvfruktbare og et ekstra tre er ikke nødvendig. En pollinerende partner i nærheten kan imidlertid føre til større avlinger.

How to Grow Damson Plums

Growing Damson plommetrær er egnet i USDA plantehardhetssone 5 til 7. Hvis du tenker på å dyrke Damson plommetrær, trenger du et sted hvor treet får minst seks til åtte timer med fullsollys per dag.

Plommetrær er ikke for kresne når det gjelder jord, men treet vil fungere best i dyp, leirholdig, godt drenert jord. Et pH-nivå litt på hver side av nøytral er greit for dette tilpasningsdyktige treet.

Når de er etablert, krever Damson plommetrær lite stell. Vann treet dypt en gang hver uke i løpet av den første vekstsesongen. Vann deretter dypt når jorden er tørr, men la aldri bakken forbli gjennomvåt eller bli beintørr. En organisk mulch, som flis eller halm, vil spare fuktighet og holde ugress i sjakk. Vann dypt om høsten for å beskytte røttene om vinteren.

Fôr treet en gang i året ved å bruke 240 ml gjødsel for hvert år av treets alder. Det anbefales generelt å bruke 10-10-10 gjødsel.

Beskjær treet etter behov tidlig på våren eller midtsommeren, men aldri om høsten eller vinteren. Damson plommetrær krever vanligvis ikke tynning.

Anbefalt: