Krisseidentifikasjon og kontroll – Lær hvordan du bekjemper grisekarse-ugress

Innholdsfortegnelse:

Krisseidentifikasjon og kontroll – Lær hvordan du bekjemper grisekarse-ugress
Krisseidentifikasjon og kontroll – Lær hvordan du bekjemper grisekarse-ugress

Video: Krisseidentifikasjon og kontroll – Lær hvordan du bekjemper grisekarse-ugress

Video: Krisseidentifikasjon og kontroll – Lær hvordan du bekjemper grisekarse-ugress
Video: How to learn computer science using codecombat 2024, Kan
Anonim

Svinkarse (Coronopus didymus syn. Lepidium didymum) er et ugress som finnes over store deler av USA. Det er en vedvarende plage som sprer seg raskt og lukter ubehagelig. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du kontrollerer svinekarse.

Svinekarseidentifikasjon og kontroll

Svinkarseplanter er kjent under en rekke navn som inkluderer:

  • Wild Tansy
  • Hogweed
  • Blackweed
  • Roman Wormweed
  • Høyfeber Weed
  • Vartekarse
  • Lesser Swinecress
  • Annual Ragweed

Svinkrassefrøplanter kan identifiseres ved små, smale, blondeformede cotyledons (første blader) som etterfølges av større blader med samme form med hårete spisser. I begynnelsen av livet vokser planten som en rosett med utstrålende stilker av disse bladene. Etter hvert som den modnes, vokser disse stilkene ut langs bakken, noen ganger når de 20 tommer (50 cm) lange, og snur seg litt opp i tuppene.

De dypt flikete bladene kan bli 7 cm lange og er noen ganger, men ikke alltid, hårete. Små hvite firbladede blomster dannes langs stilkene i klaser. Svinkrasse ugress er ettårige eller toårige, avhengig av klima. Blomstring kan finne stedom sommeren, vinteren eller begge deler, avhengig av hvor du bor.

Svinkarseidentifikasjon er spesielt lett på grunn av den sterke, ubehagelige lukten. Når bladene brytes på noen måte, produserer de en skarp, skunky lukt.

Hvordan kontrollere svinekasse-ugress

Svinecress reproduserer seg via droppede frøbelger, noe som betyr at det som er en liten lapp nå sannsynligvis vil bli en stor lapp neste år. Det er mest vanlig i bearbeidet eller bearbeidet jord der andre ting prøver å vokse, som hager og frukthager. Den vokser også på beite, og melk fra kyr som spiser den har vært kjent for å få en ubehagelig smak.

Alt i alt er det vanligvis ikke et kjærkomment syn og bør utryddes hvis det dukker opp i hagen din. Når det er sagt, er det vanskelig å bekjempe svinekasse, og når plantene først er til stede, er de svært vanskelige å drepe for hånd.

Ugressmiddelpåføring er virkelig den mest effektive måten å bli kvitt dem på.

Anbefalt: