Hoodia Gordonii Plant Info - Hva er bruken og fordelene med Hoodia

Innholdsfortegnelse:

Hoodia Gordonii Plant Info - Hva er bruken og fordelene med Hoodia
Hoodia Gordonii Plant Info - Hva er bruken og fordelene med Hoodia

Video: Hoodia Gordonii Plant Info - Hva er bruken og fordelene med Hoodia

Video: Hoodia Gordonii Plant Info - Hva er bruken og fordelene med Hoodia
Video: Hoodia gordonii 2024, Kan
Anonim

Planteelskere leter alltid etter det neste unike eksemplaret å lære om eller vokse. Hoodia gordonii-planten kan gi deg det botaniske drivstoffet du leter etter. Ikke bare er planten fascinerende i sine tilpasninger og utseende, men den har et visst potensiale som et fettsprengende supplement. Fordelene med hoodia er ikke bekreftet, men bevis ser ut til å peke på at planten har en viss effekt på å redusere appetitten. Alle oss slankere kan juble for det.

Hva er Hoodia?

Se for deg en lavtvoksende plante med fyldige, piggete lemmer og en attraktiv blomst som lukter råtnende kjøtt. Det representerer sannsynligvis ikke en plante du vil ha i hjemmet ditt, men denne afrikanske innfødte sukkulenten har vært en stift i urbefolkningens kosthold og kan bety et visst håp for de som er utfordret med fedme. Hoodia har vært på menyen i tusenvis av år i Sør-Afrika og kan snart komme til en butikk nær deg. Hva er hoodia? Det er over 20 arter i slekten med Hoodia gordonii-planten, bare en av de mange fantastiske eksemplarene.

Lett av å høre magen din murre hele tiden? Hoodia er et mulig svar. Planten er dekket av pigger og har tykke, kjøttfulle lemmer. Det er en lavtvoksende plante som bare vil få 23tommer (58,4 cm.) i høyden ved forfall. Ryggene og den korte veksten er nødvendige tilpasninger for å beskytte planten mot brennende varm sol og bevare fuktigheten. Ryggene hindrer også mange dyr i å spise kjøttet.

Hoodia produserer en flat, tallerkenformet blomst som er kjøttfarget. Blomsten ser ganske interessant ut, men hold avstand hvis du får se en blomst. Blomsten lukter som noe som er blitt dårlig, men lukten tiltrekker seg fluer som pollinerer planten.

Mulige fordeler med Hoodia

The Federal Drug Administration har ikke godkjent sikkerheten ved å bruke hoodia som et appetittdempende middel, men det har ikke stoppet flere selskaper fra å produsere og distribuere kosttilskuddet. De tykke stilkene er spiselige når du har fjernet piggene, og ser ut til å redusere appetitten.

Forskning gjort på 1960-tallet på stedegne planter fant at dyr som spiste sukkulenten gikk ned i vekt. Dette ble ikke umiddelbart til en banebrytende oppdagelse. Det tok flere tiår før det farmakologiske selskapet, Phytopharm, la merke til forskningen og begynte å drive sin egen. Resultatet er en stor oppdrettsvirksomhet i Sør-Afrika med mål om å markedsføre produktet i fremtiden.

Hoodia Cultivation

Phytopharm har dekar med jordbruksland viet til hoodia-dyrking. Planten kan dyrkes i naturlig jord eller i en standard potteblanding.

Vann er nøkkelen mellom liv og død med denne planten. Den bor i Kalahari hvor nedbøren er minimal. For mye vann kan drepe planten, men for lite vil hasamme effekt. De gjennomsnittlige vanningsreglene er en gang hver tredje måned hele året rundt. Det er bare 4 vanningssykluser per år. De eneste andre hensynene er belysning, insekter og sykdommer. Bønder lærer akkurat hvordan de skal håndtere eventuelle skadedyr og sykdommer i en kultivert setting. Hoodia gordonii-planter krever sterkt lys, men foretrekker ikke å bli utsatt for dagens høyeste sol. Noe beskyttelse mot varme på middagstid er verdsatt.

Dyrking i stor skala er fortsatt i læringsfasene ettersom det potensielle stoffet blir en kontantvekst.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for pedagogiske og hagearbeidsformål. Før du bruker NOEN urter eller planter til medisinske formål, vennligst kontakt en lege eller en medisinsk urtelege for råd.

Anbefalt: