Klematisplanter til høsten – tips om dyrking av sentblomstrende klematisplanter

Innholdsfortegnelse:

Klematisplanter til høsten – tips om dyrking av sentblomstrende klematisplanter
Klematisplanter til høsten – tips om dyrking av sentblomstrende klematisplanter

Video: Klematisplanter til høsten – tips om dyrking av sentblomstrende klematisplanter

Video: Klematisplanter til høsten – tips om dyrking av sentblomstrende klematisplanter
Video: Sweet Autumn Clematis - Is it worth the risk? - Growing fall blooming Clematis - Clematis terniflora 2024, Kan
Anonim

Hager kan begynne å se slitne og falmede ut når sommeren slutter, men ingenting bringer farge og liv tilbake til landskapet som en saftig, sent-blomstrende klematis. Mens høstblomstrende klematis-varianter ikke er like mange som de som blomstrer tidlig på sesongen, er det nok valg for å legge til utrolig skjønnhet og interesse etter hvert som hagesesongen avsluttes.

Sentblomstrende klematisplanter er de som begynner å blomstre midt på sommeren, og deretter fortsetter å blomstre til den første frosten. Fortsett å lese for å lære om noen av de beste høstblomstrende klematisene.

Klematisplanter for høsten

Nedenfor er noen vanlige typer klematis som blomstrer om høsten:

  • ‘Alba Luxurians’ er en type høstblomstrende klematis. Denne spreke klatreren når høyder på opptil 12 fot (3,6 m.). 'Alba Luxurians' viser grågrønne blader og store, hvite blomster med grønn tupp, ofte med hint av blek lavendel.
  • ‘Duchess of Albany’ er en unik klematis som produserer mellomstore rosa, tulipanlignende blomster fra sommer til høst. Hvert kronblad er merket med en karakteristisk, mørk lilla stripe.
  • 'Silver Moon' er passende oppk alt etter de bleke sølvfargede lavendelblomstene som blomstrer fra forsommeren tiltidlig høst. Gule støvbærere gir kontrast for disse bleke blomstene på 15 til 20 cm.
  • ‘Avante Garde’ setter opp om sommeren og gir store, lekre blomster langt ut på høsten. Denne varianten er verdsatt for sine unike farger – burgunder med rosa volanger i midten.
  • ‘Madame Julia Correvon’ er en fantastisk med intense, vinrøde til dyprosa, firebladede blomster. Denne sent-blomstrende klematisen viser seg gjennom sommeren og høsten.
  • ‘Daniel Deronda’ er en høstblomstrende klematis som produserer gigantiske lilla stjerneformede høstblomstrende klematisblomster på forsommeren, etterfulgt av en andre blomstring av noe mindre blomster på sensommeren til høsten.
  • ‘Presidenten’ produserer enorme, dype blåfiolette blomster på senvåren og forsommeren, med en ny flush om høsten. De store frøhodene fortsetter å gi interesse og tekstur etter at blomstringene har falmet.

Anbefalt: