Problemer med gresskarinsekter: Lær om vanlige insekter på gresskarplanter

Innholdsfortegnelse:

Problemer med gresskarinsekter: Lær om vanlige insekter på gresskarplanter
Problemer med gresskarinsekter: Lær om vanlige insekter på gresskarplanter

Video: Problemer med gresskarinsekter: Lær om vanlige insekter på gresskarplanter

Video: Problemer med gresskarinsekter: Lær om vanlige insekter på gresskarplanter
Video: Common Pumpkin Pests 2024, Kan
Anonim

Å dyrke gresskar kan være en høyrisikooperasjon, spesielt hvis du er ute etter en ekte gigant. Store gresskar kan ta hele sommeren å vokse, og det siste du ønsker er at premieeksemplaret ditt blir offer for gresskarinsektskadedyr. Fortsett å lese for å lære om problemer med gresskarinsekter og kontroll av gresskarinsekter.

problemer med gresskarinsekt

Gresskar er favorittmaten til ganske mange insekter, og skadedyr på gresskar kan være et reelt problem. De fleste kan imidlertid behandles eller i det minste forebygges. Her er de vanligste insektene på gresskarplanter og hvordan du behandler dem:

  • Beetles – Biller er de vanligste, men lettbehandlede skadedyrene på gresskar. Spray vinstokkene dine med et mildt plantevernmiddel, så skal de forsvinne.
  • Snegler og snegler – Snegler og snegler elsker å spise det møre kjøttet til veldig unge gigantiske gresskar. Legg en ring med epsoms alt eller sand rundt gresskaret ditt - gresskarinsektskadedyrene vil ikke krysse det. Når gresskarets hud har stivnet, vil de ikke kunne punktere det og vil ikke være noe problem lenger.
  • Squash bugs – Squash bugs kan ødelegge stengler og blader og krever kontroll av gresskarinsekter i form av Carbaryl, som et effektivt insektmiddel.
  • Vineborere – Alvorlige problemer med gresskarinsekter kan være forårsaket av vinranker. Disse skapningene graver seg dypt ned i gresskarranker og suger bort fuktigheten deres. Hvis du finner en, kan du kanskje redde vintreet ved å grave ut insekten og begrave den skadede delen av vintreet i bakken for å oppmuntre den til å slå rot. Dette er imidlertid en farlig virksomhet, og ikke alltid vellykket. Det beste du kan gjøre er å ta forebyggende tiltak ved å spraye hele vintreet med et sterkt plantevernmiddel.
  • Aphids – Bladlus er skadedyr på gresskar som ikke nødvendigvis gjør skade bortsett fra i stort antall, når de kan gulne blader og produsere en ekkel, klebrig substans som kalles honningdugg. Selv i lite antall kan de imidlertid spre sykdommer blant gresskarplanter. Lette insektmidler bør drepe et bladlusangrep, men de kan også bekjempes med en sterk vannsprut, innføring av naturlige rovdyr som marihøner og installasjon av reflekterende mulch.

Anbefalt: