Formering av druehyasintfrø – når skal man plante druehyasintfrø

Innholdsfortegnelse:

Formering av druehyasintfrø – når skal man plante druehyasintfrø
Formering av druehyasintfrø – når skal man plante druehyasintfrø

Video: Formering av druehyasintfrø – når skal man plante druehyasintfrø

Video: Formering av druehyasintfrø – når skal man plante druehyasintfrø
Video: Grape Hyacinth Planting and Care Tips Video 2024, Kan
Anonim

Vinterdøl blir raskt forvist av utseendet til den første druehyasinten. Selv om de ikke blomstrer like tidlig som krokus, viser disse karismatiske små klokkeblomstene et håpefullt show når sollys kommer tilbake og våren sprakk til liv. Forplantning av druehyasintfrø er ikke så lett eller rask som å dyrke plantene fra modne løker, men det er en rimelig måte å utvide beholdningen av disse tiltalende blomstene på.

Om forplantning av druehyasintfrø

Du må lete langt for å finne frø av druehyasintblomster fordi løkene vanligvis selges for raskere fargevisning i hagen. Alt du egentlig trenger for å plante Muscari frø er en brukt avling av plantene i landskapet ditt eller naboens tomt. Høst frøene fra ferdige blomster som har tørket på planten og så dem etter en nedkjølingsperiode.

Det tar flere år før frøene til Muscari er modne nok til å produsere blomster. På grunn av denne lange ventetiden kjøper de fleste av oss ganske enkelt druehyasintløker og installerer dem om høsten for vårblomstring. Tålmodige gartnere kan spare penger ved å skaffe frøbelger av druehyasint og fjerne de tre frøene som produseres av hver blomst.

TheModne belger vil hovne opp når frøet er modent og åpnet, og det er et enkelt prosjekt å presse dem ut. Når de er sådd, vil planter resultere, men de vil ikke blomstre på 2 til 3 år. Det delikate løvet med stropper vil fortsatt gi dekning for utsatte jordområder og støtte oppbevaring av fuktighet og undertrykkelse av ugress. Med tiden vil du ha et teppe av de små lilla blomstene.

Når skal man plante druehyasintfrø

Det er to måter å plante druehyasintfrø på. Du kan starte dem innendørs eller plante dem ute i en kald ramme. Hvis du starter planter ute og bruker naturen for å gi den nødvendige avkjølingsperioden, er høsten når du skal plante druehyasintfrø.

Muscari-frøplanting som finner sted innendørs kan starte når som helst etter at du har kjølt frøene i kjøleskapet i minst tre måneder. Dette etterligner den naturlige nedkjølingsperioden frøene ville ha fått over vinteren.

Druehyasint frøs fritt, så noen gartnere klipper av de døde blomstene umiddelbart for å hindre spredning av planter. Benytt deg av denne tendensen blant venner og familie, og prøv å dyrke dine egne druehyasintblomstfrø.

Muscari frøplanting

Etter at du har tatt frøet fra druehyasintfrøbelger, kan du plante dem umiddelbart i kalde rammer ute. Bruk godt drenerende jord i små potter eller leiligheter. Så frø på overflaten av plantemediet med bare en lett spredning av jord for å holde frøet på plass. Vann lett. Hold jorden moderat fuktig, men ikke bløt, og vanning sparsomt om vinteren.

Åpnelokk på kalde rammer om våren og la de små plantene akklimatisere seg til ytre forhold. Du kan fortsette å dyrke dem i den kalde rammen eller transplantere dem forsiktig neste vår. Start frø innendørs i leiligheter etter nedkjøling på senvinteren til tidlig på våren. Dekk leiligheten med et klart lokk til du ser de små spirene, vanligvis om 6 til 8 uker. Fjern dekselet og hold plantene lett fuktige i et sterkt opplyst område.

Transplanter dem etter at de har stivnet når de er ett år gamle og jorda er brukbar. Om et nytt år bør du se de livlig fargede, bittesmå blåklokkene legge teppet i hagebedene dine.

Anbefalt: