Grønnsaker foran plener: tips for planlegging av en grønnsakshage foran

Innholdsfortegnelse:

Grønnsaker foran plener: tips for planlegging av en grønnsakshage foran
Grønnsaker foran plener: tips for planlegging av en grønnsakshage foran

Video: Grønnsaker foran plener: tips for planlegging av en grønnsakshage foran

Video: Grønnsaker foran plener: tips for planlegging av en grønnsakshage foran
Video: Member Spotlight: Starting a Front Yard Vegetable Garden 2024, Kan
Anonim

Du vil ha en grønnsakshage, men bakgården ligger i skyggen av et stativ med eviggrønne trær eller er overkjørt av barnas leker og lekeområde. Hva å gjøre? Tenk utenfor boksen, eller gjerde som det var. Mange av oss bruker sjelden forgården vår. Mange mennesker ser bare forgården i noen korte øyeblikk når de går inn i garasjen eller henter posten. Det er på tide å endre alt dette ved å planlegge en grønnsakshage foran.

Betraktninger for grønnsakshager i forgården

Å lage en spiselig forgård trenger ikke å være komplisert. Du vil kanskje bare inkorporere en urtehage eller pottegrønnsaker gjemt i eksisterende landskapsarbeid. I nabolaget mitt har hvert hus en parkeringsstripe. Du vet de, vanligvis dekket med gress som ofte ignoreres. Mange av naboene mine har byttet ut gresset med hevede grønnsaksenger.

Hvis du bor i et nabolag styrt av en huseierforening, vil det være lurt å sjekke reglene. Noen huseierforeninger misliker ideen om grønnsakshager i frontgården. Du kan kanskje overbevise dem om at grønnsaker i plenen foran også kan være vakre.

Det er mange ting å vurdere når du planlegger engrønnsakshage foran. Hvis hagen skal erstatte parkeringsstripen eller et annet plenområde, for eksempel, grav gresset opp og ikke spray det med ugressmiddel. Fjern ugress og rak jorda fri for steiner og klumper. Kjør deretter en jordtest for å finne ut hva jorden trenger ernæringsmessig. Legg ca. 2-4 tommer (5 til 10 cm) med organisk kompost i jorden.

Planting av grønnsaker foran plener

Først, når du lager en spiselig hage, lag en plan som inneholder blomster og fargerike grønnsaker. Det er mange grønnsaker og urter som har uvanlig farge og tekstur. 'Violetto' artisjokker, 'Purple Ruffles' basilikum, 'Russian Red' grønnkål, sveitsisk mangold og stort sett alle typer pepper vil gjøre hagen din interessant.

Tenk på det faktum at noen grønnsaker vil ha blitt modne før andre. I dette tilfellet, hva ville du brukt for å fylle ut det tomme området? Legg definitivt til blomster til grønnsaker i plenhagen foran. De er ikke bare pene, men tiltrekker seg nyttige pollinatorer. I tillegg er mange blomster også spiselige. Prøv å plante i grupper i stedet for på rader for å legge til en estetisk effekt. Eksperimenter litt med grønnsaker du aldri har dyrket kombinert med det velprøvde.

Når høybedet eller planteområdet ditt er sådd, er det viktig at det ser bra ut. For det første, hvis du er der ute og vedlikeholder hagen, er det mindre sannsynlig at den blir plaget av insekter eller sykdommer. Hagevedlikehold er også et godt sosi alt utløp. Det gir deg en sjanse til å kommunisere med naboene dine.

På detmerk at du ønsker å være en god nabo, så hold hagen vakker og fri for skjemmende planter, ugress og hageredskaper. Hageredskaper? Ja, ingen vil se på trillebåren eller annet utstyr som du brukte for en uke siden, men som fortsatt sitter i forgården.

Fjern alle døende eller syke planter. Igjen, ingen ønsker å se på squashplantene som har bukket under for mugg. For å fylle ut de tomme flekkene i hagen, ta med urter, blomster eller grønnsaker i potte for å gi hagen dimensjon og interesse og få den til å se rikholdig ut.

Med mindre du bor i et evigvarende temperert klima, må du innse at alle gode ting tar slutt, og det samme gjør hagearbeidet. Når grønnsakene er ferdige, rydde dem opp - tid for kompostbeholderen. Sørg for at hele grønnsakshagen i forgården er ryddet opp. Hvis du bor i et klima som er på den milde siden, plant grønnkål eller andre grønnsaker i kjølig vær og fremhev med krysantemum for vakker høstfarge.

Anbefalt: