Rekvisita for vannhager - grunnleggende utstyr for vannhagearbeid i bakgården

Innholdsfortegnelse:

Rekvisita for vannhager - grunnleggende utstyr for vannhagearbeid i bakgården
Rekvisita for vannhager - grunnleggende utstyr for vannhagearbeid i bakgården

Video: Rekvisita for vannhager - grunnleggende utstyr for vannhagearbeid i bakgården

Video: Rekvisita for vannhager - grunnleggende utstyr for vannhagearbeid i bakgården
Video: How to create a versatile water garden using OASE technology 2024, April
Anonim

Alle elsker å være i nærheten av vann. Det er bare en av disse tingene. Imidlertid er ikke alle av oss velsignet med eiendom ved innsjøen. Heldigvis, hvis du har plass i det hele tatt, kan du bygge din egen vannhage med noen ganske grunnleggende damkonstruksjonsmateriell. Fortsett å lese for å finne ut mer om utstyr og forsyninger til vannhager i bakgården.

Vanhageutstyr

Hvis du ikke har mye plass, eller hvis du ikke har jord, kan en faktisk dam være utenfor rekkevidde. Ikke bekymre deg – enhver beholder som inneholder vann kan gjøres om til en liten vannhage og oppbevares på en terrasse eller balkong.

Hvis du virkelig ønsker å grave en dam, få en følelse på forhånd av hvor stor du vil at den skal være, samt hvor stor lokale lover tillater. Ofte må en vannmasse dypere enn 18 tommer (46 cm.) være omgitt av et gjerde. Den ideelle dybden på en dam med planter og fisk er mellom 18 og 24 tommer (46–61 cm.), men hvis du ikke kan eller vil bygge et gjerde, kan du gå grunnere.

Prøv å finne et sted som mottar minst fem timer med sol per dag. Byggeutstyr for dammen inkluderer selvfølgelig noe å grave hull med og noe ålinje det med. Betongforing kan vare livet ut, men det er vanskelig å installere riktig. Enklere og fortsatt holdbare alternativer inkluderer PVC, gummi og glassfiber. Hvis du planlegger å ha fisk i dammen, sørg for å få et fôr av fiskekvalitet.

Utstyr for vannhagearbeid i bakgård

Utover foringen er det noen flere vannhager som handler like mye om estetikk som nødvendighet.

  • En aksent rundt vannkanten bidrar til å fremheve den og skille den fra gården. Dette kan gjøres med murstein, steiner, tre eller til og med en rad med lave planter.
  • Et annet nyttig stykke bakgårdsdamutstyr er et lag med steiner eller grus på toppen av foringen. Det er ikke nødvendig, men det får dammen til å se mer naturlig ut og beskytter foringen mot UV-skader.
  • Hvis du vil legge til fisk, vær forsiktig med arten du får. Vil de klare å overleve vinteren? Ikke hvis dammen fryser fast, noe som lett kan skje hvis den er liten og vintrene dine er dårlige. Koi er populære, men de trenger en luftpumpe for å tilføre oksygen til vannet, og de må mates hver dag.
  • Til slutt, ikke glem planter til den lille hagedammen. Det er flere å velge mellom avhengig av størrelsen.

Anbefalt: