Sedertrær og vinterskader - Hvordan fikse sedertrær som er skadet om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Sedertrær og vinterskader - Hvordan fikse sedertrær som er skadet om vinteren
Sedertrær og vinterskader - Hvordan fikse sedertrær som er skadet om vinteren

Video: Sedertrær og vinterskader - Hvordan fikse sedertrær som er skadet om vinteren

Video: Sedertrær og vinterskader - Hvordan fikse sedertrær som er skadet om vinteren
Video: Identifying Cold Damage On Trees And How To Fix It 2024, Kan
Anonim

Ser du døde nåler vises på ytterkantene av sedertre? Dette kan være symptomatisk for vinterskader på sedertre. Vinterkulde og is kan føre til vinterskader på trær og busker, inkludert Blue Atlas Cedar, deodar Cedar og Libanon Cedar. Men du ser kanskje ikke bevisene på fryseskader før etter at temperaturen har varmet opp og veksten starter igjen. Les videre for informasjon om sedertre og vinterskader.

Sedertrær og vinterskader

Cedars er eviggrønne bartrær med nållignende blader som holder seg på treet hele vinteren. Trærne gjennomgår "herding" om høsten for å forberede dem på vinterens verste. Trærne stenger vekst og senker transpirasjon og forbruk av næringsstoffer.

Du må tenke på sedertre og vinterskader etter at du opplever noen varme dager om vinteren. Vinterskader på sedertre oppstår når sedertre varmes opp hele dagen av vintersol. Sedertrær som er skadet om vinteren er de som får nok solskinn til å få nålcellene til å tine.

Sedertrær skadet om vinteren

Vinterskader på trær og busker skjer samme dag som løvet tiner. Temperaturen synker om natten og nålecellene fryser igjen. De sprakk somde fryser på nytt og dør med tiden.

Dette resulterer i vinterskader på sedertre du ser om våren, som dødt løvverk. Les videre for informasjon om trinnene du bør ta for å begynne å reparere vinterskader på sedertre.

Reparere vinterskader på sedertrær

Du vil ikke kunne si med en gang om været har forårsaket vinterskader på trær og busker, siden alle sedertre mister noen nåler om høsten. Ikke gjør noe for å begynne å reparere vinterskader på sedertrær før du kan inspisere den nye vårveksten.

I stedet for å beskjære om våren, gjødsle trærne med landskapstremat, og påfør deretter flytende mater til løvet daglig i april og mai. På et tidspunkt i juni, evaluer eventuelle vinterskader som kan være tilstede.

Du kan gjøre dette ved å skrape på stilkene på sedertrene for å se om vevet under er grønt. Beskjær alle grener der vevet er brunt. Kutt tilbake hver gren til friske stengler med grønt vev.

Når du har fjernet vinterskader i trær og busker, beskjær sedertrene for å forme dem. Cedars vokser vanligvis i en ujevn pyramideform, og når du skjærer, bør du følge den formen. La de lave grenene være lange, og forkort deretter grenlengden mens du beveger deg mot toppen av treet.

Anbefalt: