Hvordan finne en landskapsdesigner: fakta og informasjon om landskapsdesigner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne en landskapsdesigner: fakta og informasjon om landskapsdesigner
Hvordan finne en landskapsdesigner: fakta og informasjon om landskapsdesigner

Video: Hvordan finne en landskapsdesigner: fakta og informasjon om landskapsdesigner

Video: Hvordan finne en landskapsdesigner: fakta og informasjon om landskapsdesigner
Video: What is the difference between Landscape Design & Landscape Architecture? 2024, Kan
Anonim

Å velge en landskapsdesigner kan virke skremmende. Som med å ansette enhver profesjonell, vil du være nøye med å velge den personen som er best for deg. Denne artikkelen inneholder informasjon om ting du trenger å vite for å gjøre det enklere å finne en landskapsdesigner.

Hvordan finne en landskapsdesigner

Det første trinnet i å velge en landskapsdesigner er å bestemme budsjettet ditt. Hvor mye penger har du tilgjengelig for dette prosjektet? Husk at et godt designet og implementert landskapsdesign kan øke eiendommens verdi.

Det andre trinnet innebærer å lage tre lister.

  • Se på landskapet ditt. Lag en liste som inneholder alt du vil fjerne fra hagen din. Lei av det gamle 1980-tallsbadestampen du aldri bruker? Sett den på «GÅ KIT AV-listen.
  • Skriv en ny liste som inneholder alt du liker i ditt eksisterende landskap. Du elsker den funky DIY-skiferterrassen du installerte for fem år siden. Det er perfekt. Sett den på TO-KEEP-listen.
  • For den tredje listen, skriv ned alle funksjonene du gjerne vil legge til i ditt nye landskap. Du drømmer om en drue- og blåregn drapert redwood, douglasgran pergolasom gir skygge for et bord med plass til 16. Du vet ikke om det er fornuftig eller om du har råd til det. Sett den på Ønskelisten.

Skriv ned alt selv om du ikke kan forestille deg hvordan det vil passe inn. Disse listene trenger ikke å være perfekte eller klare. Tanken er å utvikle en avklaring for deg. Med de tre listene og budsjettet ditt i tankene, vil det være mye enklere å velge en landskapsdesigner.

Kontakt venner, familie og lokale barnehager for å få lokale anbefalinger. Intervju to eller tre lokale landskapsdesignere. Spør dem om designprosessen deres og diskuter eventuelle bekymringer du har angående prosjektet. Se om de passer godt for deg personlig.

  • Vil denne personen påtvinge deg et design?
  • Er han/hun villig til å samarbeide med deg for å skape et rom som passer til ditt mikroklima og din designestetikk?
  • Diskuter kostnadene så detaljert som er nødvendig for at du skal føle deg komfortabel med å gå videre. Gi ham eller henne beskjed om budsjettet ditt.
  • Lytt til tilbakemeldingene hans eller hennes. Er budsjettet ditt rimelig? Er denne designeren villig til å samarbeide med deg om et prosjekt som passer budsjettet ditt?

Før du går videre, sørg for at du har en skriftlig kontrakt som spesifiserer kostnader, prosessen for endrede bestillinger og en tidslinje.

Fakta og informasjon om landskapsdesigner

Så hva gjør en landskapsdesigner? Før du begynner søket etter en designer, hjelper det å forstå mer om hva han/hun gjør eller ikke gjør. Landskapsdesigner fakta som kan påvirke avgjørelsen din er somfølger:

  1. Du kan finne en liste over profesjonelle landskapsdesignere på nettstedet til National Association for Professional Landscape Designer (APLD):
  2. Landskapsdesignere er ulisensierte – så de er begrenset av staten din i hva de kan avbilde i en tegning. Vanligvis lager de detaljerte planteplaner med konseptuelle tegninger for hardscape, vanning og belysning.
  3. Landskapsdesignere kan ikke lage og selge konstruksjonstegninger – med mindre de jobber under en lisensiert landskapsentreprenør eller landskapsarkitekt.
  4. Landskapsdesignere jobber vanligvis med eller for landskapsentreprenører for å gjøre installasjonsprosessen sømløs for kundene sine.
  5. Noen ganger får landskapsdesignere lisensen for landskapsentreprenører slik at de kan tilby deg både «Design»-delen av prosjektet og «Build»-delen av prosjektet.
  6. Hvis du har et veldig komplisert prosjekt, kan du velge å ansette en lisensiert landskapsarkitekt.

Anbefalt: