Trompetliljeplantepleie – informasjon om trompetliljer og deres stell

Innholdsfortegnelse:

Trompetliljeplantepleie – informasjon om trompetliljer og deres stell
Trompetliljeplantepleie – informasjon om trompetliljer og deres stell

Video: Trompetliljeplantepleie – informasjon om trompetliljer og deres stell

Video: Trompetliljeplantepleie – informasjon om trompetliljer og deres stell
Video: All About Lilies // Different Lily Types for Your Flower Garden 2024, April
Anonim

Hva er en aurelianerlilje? Også k alt en trompetlilje, det er en av de ti hovedtypene av liljer som dyrkes i verden, selv om et stort utvalg av hybrider og forskjellige kultivarer gir en seriøs variasjon. Aurelian, eller trompet, liljer er kjent for sine enorme, trompetformede blomster og imponerende høyde. De er et flott tillegg til enhver hage. Men hvordan går du frem for å plante trompetliljeløk? Fortsett å lese for å lære mer om Aurelian trompetliljeinfo og trompetliljeplantepleie.

Informasjon om trompetliljer og deres omsorg

Planting av trompetliljeløk er veldig likt å plante de fleste liljevarianter. Du kan plante løkene enten om høsten eller våren i nøytral jord. Du vil at jorda skal være fruktbar og godt drenerende, så legg til kompost eller grynet materiale om nødvendig.

Planting av trompetliljeløk er mulig både i containere og i hagen. Husk at plantene kan bli 2 meter høye, så sørg for å bruke en stor, tung potte. Hvis du planter utendørs, må du plassere løkene 4 til 6 tommer (10 til 15 cm) fra hverandre og 20,5 cm dype.

Fôr pærene dine med en balansert gjødsel som 5-10-10 eller 10-10-10, og pass på atgjødsel berører ikke pæren direkte (dette kan brenne og skade den).

Når løkene har spiret, er stell av trompetliljeplanter relativt enkelt. Plantene blir veldig høye, så staking er vanligvis nødvendig. Plasser innsatsen samtidig som du planter løkene for ikke å forstyrre røttene senere.

Fortsett å mate trompetliljene dine med en balansert flytende gjødsel mens de vokser. De skal blomstre midt på sommeren. Noen varianter har en fantastisk duft, mens andre har ingen – alt avhenger av hva du planter.

Og det er alt som skal til! Å dyrke Aurelian trompetliljer i hagen er en enkel prosess, og deres lave vedlikehold vil sikre mange flere av disse plantene i årene som kommer.

Anbefalt: