Beholdergrønnsaker innendørs - Dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt

Innholdsfortegnelse:

Beholdergrønnsaker innendørs - Dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt
Beholdergrønnsaker innendørs - Dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt

Video: Beholdergrønnsaker innendørs - Dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt

Video: Beholdergrønnsaker innendørs - Dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt
Video: 🥦🥕 Dyrking for nybegynnere - enkelt å dyrke grønnsaker🥬🍅 2024, Kan
Anonim

Grønnsakshagearbeid innendørs er en livredder for gartnere som ikke har uteplass. Selv om du kanskje ikke kan ha åkre med hvete i leiligheten din, kan du med hell dyrke de fleste grønnsakene i beholdere i hjemmet ditt. Men hvordan går du frem for grønnsakshagearbeid innendørs? Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av innendørsgrønnsaker året rundt og de beste grønnsakene å dyrke innendørs.

Starte en grønnsakshage innendørs

Å starte en grønnsakshage innendørs er enkelt. På det mest grunnleggende er alt du trenger en beholder for jord, lys og en måte å holde vannet unna gulvet. Denne siste er viktig – du vil ikke vanne alle de nye beholderne og se at det meste synker ned i gulvplankene dine. Kjøp rimelige retter å sette under grytene dine for å samle opp ekstra vann. Hvis du er spesielt bekymret for gulvet ditt, legg en presenning eller et stykke plast under oppvasken for å fange opp drypp og overløp.

Et vanlig problem med grønnsakshagearbeid innendørs er mangel på fuktighet – legg noen små steiner i oppvasken for å forhindre at det ekstra vannet fordamper og gi plantene dine litt ekstra fuktighet.

Inndørs planter trenger mye lys. For noen planter er et sørvendt vindu nok, men for mange fruktplanter som tomater, må du sannsynligvis supplere med kunstig lys. Du kan kjøpe spesielle vekstlys, men kompaktlysrør er også veldig bra og effektivt. Plasser lysene rett over plantene dine og fest dem til en tidtaker satt til å være på minst 12 timer per dag.

Beste grønnsaker å dyrke innendørs

Så hva er de beste grønnsakene å dyrke innendørs?

Urter er alltid et populært valg, siden de holder seg små, trenger vanligvis ikke så mye lys og er nyttige for matlaging med små mengder.

Hvis du vil dyrke rotgrønnsaker, kan du ikke gå g alt med reddiker, siden de er korte og vokser raskt. Hvis du vil dyrke gulrøtter, velg en variant med kort og bred rot.

Bush erter og bønner er gode i beholdere, og vinplante tomater kan trenes til å klatre opp en vegg eller ned fra en kurv eller vinduskarm.

Hvis du har en spesiell grønnsak i tankene, prøv den! En del av moroa med innendørs hagearbeid er å se hva du kan slippe unna med.

Anbefalt: