Ceylon Cinnamon Dyrking - Informasjon om Cinnamomum Zeylanicum-planter

Innholdsfortegnelse:

Ceylon Cinnamon Dyrking - Informasjon om Cinnamomum Zeylanicum-planter
Ceylon Cinnamon Dyrking - Informasjon om Cinnamomum Zeylanicum-planter

Video: Ceylon Cinnamon Dyrking - Informasjon om Cinnamomum Zeylanicum-planter

Video: Ceylon Cinnamon Dyrking - Informasjon om Cinnamomum Zeylanicum-planter
Video: Driving Downtown - Torontos Main Street 4K - Canada 2024, Kan
Anonim

Jeg elsker duften og smaken av kanel, spesielt når det betyr at jeg er i ferd med å sluke en varm hjemmelaget kanelsnurr. Jeg er ikke alene om denne kjærligheten, men har du noen gang lurt på nøyaktig hvor kanel kommer fra. Ekte kanel (Ceylon cinnamon) er avledet fra Cinnamomum zeylanicum-planter som vanligvis dyrkes på Sri Lanka. De er faktisk små, tropiske, eviggrønne trær, og det er barken deres som gir den nydelige duften og smaken av deres essensielle oljer – kanel. Er det mulig å dyrke et ekte kaneltre? Les videre for å finne ut hvordan du dyrker kaneltrær og annen Ceylon-kanelpleie.

True Cinnamon Tree

Så, jeg nevner stadig "ekte" kaneltrær. Hva betyr det? Den typen kanel som vanligvis kjøpes og brukes i USA kommer fra C. cassia-trær. Ekte kanel kommer fra Ceylon kanel. Det botaniske navnet C. zeylanicum er latin for Ceylon.

Ceylon var et selvstendig land i Commonwe alth of Nations mellom 1948 og 1972. I 1972 ble landet en republikk innenfor Commonwe alth og endret navn til Sri Lanka. Dette øylandet i Sør-Asia er der mest ekte kanel kommer fra, hvor Ceylon kaneldyrking dyrkes for eksport.

Det er flere forskjeller mellom Cassia og Ceylon kanel.

Ceylonkanel er lysebrun i fargen, er solid, tynn og sigarlignende i utseende og har en behagelig delikat aroma og søt smak. Cassiakanel er mørkebrun med en tykk, hard, hult rør og en mindre subtil aroma og likegyldig smak.

Hvordan dyrke kaneltrær

Cinnamomun zeylanicum-planter, eller rettere sagt trær, oppnår en høyde på mellom 32-49 fot (9,7 til 15 m.). Unge blader er nydelige med en rosa nyanse når de kommer frem, og blir gradvis mørkegrønne.

Treet bærer klaser av små stjerneformede blomster om våren, og blir til små, mørkelilla frukter. Frukten lukter faktisk kanel, men krydderet er faktisk laget av barken på treet.

C. zeylanicum trives i USDA sone 9-11 og kan overleve frost ned til 32 grader F. (0 C.); ellers trenger treet beskyttelse.

Druk Ceylon-kanel i full sol til delvis skygge. Treet foretrekker høyere luftfuktighet på 50 %, men vil tåle lavere nivåer. De klarer seg godt i containere og kan beskjæres til en mindre størrelse på 3-8 fot (0,9 til 2,4 m.). Plant treet i et surt pottemedium av halvparten torvmose og halvparten perlitt.

Ceylon Cinnamon Care

Nå som du har plantet treet, hvilken ekstra Ceylon-kanelpleie trengs?

Gjødsling moderat, siden overflødig gjødsel kan bidra til rotsykdommer og kjølige temperaturer.

Oppretthold en konsekvent vanningsplan, men la jorden tørke mellom vanning.

Beskjær planten som ønsketopprettholde sin form og ønsket størrelse. Hold øye med lavere temp. Hvis de dykker ned i de lave 30-årene (rundt 0 C.), er det på tide å flytte Ceylon-trærne for å beskytte dem mot kuldeskader eller død.

Anbefalt: