Hvorfor mister oleanderen min blader: Feilsøking av oleanderbladfall

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor mister oleanderen min blader: Feilsøking av oleanderbladfall
Hvorfor mister oleanderen min blader: Feilsøking av oleanderbladfall

Video: Hvorfor mister oleanderen min blader: Feilsøking av oleanderbladfall

Video: Hvorfor mister oleanderen min blader: Feilsøking av oleanderbladfall
Video: Oleander Leaf Scorch 2024, Kan
Anonim

Oleanderplanter er tørketolerante, gammeldagse sørlandske hageperler. Disse giftige skjønnhetene produserer fantastiske blomsterutstillinger og er enkle å vedlikeholde. Det er flere mulige årsaker til at en oleander mister blader. Hvis bladfall kombineres med gulning, skadet løvverk, tegn på insekter eller andre problemer, er det lettere å begrense årsakene. Kulturelle forhold, skadedyr, sykdom og til og med ugressmiddeldrift kan alle forårsake oleanderbladfall. Les videre for noen mulige årsaker og løsninger på bladfall på oleander.

Kulturelle årsaker til oleanderbladfall

Oleanders er mer vanlig i varme strøk, men tåler vintre i tempererte soner. De er hardføre til 35 grader Fahrenheit (1,6 C.) og har bemerkelsesverdig tørketoleranse når de først er etablert. De beste blomstringene kommer fra planter i full sol og godt drenert jord med gjennomsnittlig vannpåføring. Hvis du gir disse betingelsene og fortsatt lurer på «Hvorfor mister oleanderen min blader», kan vi kanskje gi noen svar.

For mye vann og for lite vann kan forårsake gulning av blader og bladfall. Om sommeren, vann buskene 1 til 2 ganger i uken, dypt. Sørg for at planten din er godt drenertjord. Bløte røtter kan være årsak til bladfall på oleander.

Oleanders trenger ikke mye gjødsel, men i dårlig jord eller i beholdere der næringsstoffene er begrenset, bruk en balansert mat om våren for å friske opp plantene dine.

Oleanders har omfattende rotmasser, men når de plantes sammen med andre konkurrerende planter, kan de begynne å bli syke og bladverket kan lide. Flytt buskene hvis de er plassert for nært et stort tre eller i et område med bindende, tykk vekst i rotsonen.

Oleander slipper gule blader fra skadedyr

En av de vanligste årsakene til mange plantesykdommer er skadedyr. Hvis du ser oleanderen din slippe gule blader, kan det være et tegn på en skadedyrinvasjon. Disse bittesmå inntrengerne kan gjøre mye skade med mataktiviteten. Sugende insekter er spesielt ille, og de er mest aktive i varmt vær. En arter av bladlus og en av skala er spesielt for oleander.

Hvis du ikke kan få øye på bladlusene, se etter klissete honningdugg eller sotaktig mugg på bladene. Begge er et tegn på deres tilstedeværelse, det samme er maur, som lever av søt honningdugg. Kraftige angrep kan sprenges av med vann, eller du kan bruke en hagebruksoljespray.

Skala vil vises som hvitaktige kuler på plantens stilker og kan også bekjempes med hagebruksolje påført 3 ganger i løpet av 6 uker.

Oleander Leaf Scorch

Oleanders er ganske problemfrie i de fleste tilfeller, men det er en alvorlig sykdom som rammer planter (hovedsakelig i California). Oleanderbladsvidde er forårsaket av Xylella fastidiosa-bakterier. DetteSykdommen er først og fremst forårsaket av insekter k alt glassaktige vingede skarpretter og andre arter i gruppen. Effektene kan være ødeleggende.

Det starter med å forårsake blokkering av vannet og næringsstoffene til røttene. Resultatene er gradvis gulnende blader, som til slutt dør og faller av.

Sykdommen har ingen kur, men beskjæring av de berørte områdene kan bremse sykdommen og forhindre at den sprer seg til nabooleandere. Ødelegg de infiserte plantedelene. Ikke legg dem i komposthaugen din. Dessverre vil du over tid miste oleanderen din, men god pleie og fjerning av infisert materiale kan forlenge plantens levetid.

Anbefalt: