Reasons for Oleander Not Blooming - How To Get Oleander Flowers

Innholdsfortegnelse:

Reasons for Oleander Not Blooming - How To Get Oleander Flowers
Reasons for Oleander Not Blooming - How To Get Oleander Flowers

Video: Reasons for Oleander Not Blooming - How To Get Oleander Flowers

Video: Reasons for Oleander Not Blooming - How To Get Oleander Flowers
Video: Oleander not Blooming, This tips will bring Flower on Kaner/ Oleander plant not flowering 2024, Kan
Anonim

Som en landskapsarkitekt blir jeg ofte spurt om hvorfor visse busker ikke blomstrer. Jeg blir ofte fort alt at den blomstret vakkert i årevis, så stoppet den bare, eller så blomstret den bare aldri etter å ha plantet den. Det er ingen magisk løsning på dette problemet. Vanligvis er det et spørsmål om plassering, jordtilstand eller plantestell. Les mer for å finne ut hva du kan gjøre for ikke-blomstrende oleanderbusker.

Ingen blomster på Oleander

Når du ikke har noen blomster på oleander, må du spørre hvorfor. Oleandere er verdsatt og elsket for sine frodige blomster. Hvis oleanderen din ikke vil blomstre, ta en god titt på plasseringen.

  • Når andre planter vokser opp rundt oleander, kan de ha begynt å blokkere solen. Oleandere trenger full sol for å blomstre ordentlig.
  • Oleanders kan ha store rotstrukturer, hvis lavtvoksende planter har vokst seg for tett rundt oleanderbusken, kan de konkurrere om næringsstoffer, og forårsake svak eller ingen oppblomstring.
  • Veksten av trær og undervekst rundt oleander kan også konkurrere om vann. Mens modne oleanderbusker er tørketolerante, trenger alle oleandere tilstrekkelig vann i løpet av blomstringstiden, ellers vil oleanderen ikke blomstre. Vann oleanderen godt fra tidlig sommer til høsten gang i uken. En stresset oleander blomstrer ikke.

Ikke-blomstrende oleanderbusker som brukes som hekk, kan absorbere for mye nitrogen fra avrenning av plengjødsel. Gjødsel med høyt nitrogennivå fremmer vekst og kraft for det meste i blader, grener og stengler på planter, ikke blomstene eller røttene. Oleanderhekker kan også ha svært få eller ingen blomster hvis de klippes for ofte.

Hva du skal gjøre når Oleander ikke vil blomstre

Hvis du ikke har noen blomster på oleanderen, må du først sørge for at den får tilstrekkelig med lys og vann. Trim tilbake overhengende trær og luk rundt plantebasen. Klipp deretter planten tilbake med omtrent ½ for å fremme ny vekst. Oleanderblomster på nytt treverk. Tynn ut planten ved å fjerne døde og overfylte greiner. Generelt bør beskjæring av oleander gjøres en gang i året om høsten. Når du beskjærer oleander, bruk alltid verneutstyr, da oleander er giftig. Vask hendene og hageredskapene umiddelbart, og ikke brenn oleanderavskjær.

Du kan også gi dine ikke-blomstrende oleanderbusker en dose blomstrende gjødsel. Disse kan variere fra 10-30-20 til 0-52-30, og er lavere i nitrogen og høyere i fosfor og kalium for blomstringsutvikling. En blomstringsfremmende gjødsel bør imidlertid ikke brukes for ofte. Bruk en velbalansert 10-10-10 eller 14-14-14 som vanlig gjødsel om våren og høsten.

Anbefalt: