Golden Nematode Information - Treating For Golden Nematodes In Gardens

Innholdsfortegnelse:

Golden Nematode Information - Treating For Golden Nematodes In Gardens
Golden Nematode Information - Treating For Golden Nematodes In Gardens

Video: Golden Nematode Information - Treating For Golden Nematodes In Gardens

Video: Golden Nematode Information - Treating For Golden Nematodes In Gardens
Video: How Nematodes Damage Plants 2024, Kan
Anonim

Hvis du aldri har lest informasjon om gullnematoder, vet du kanskje ikke om gullnematoder i hager. Gylne nematoder er blant verdens mest skadelige skadedyr av potetplanter og andre planter i nattskyggefamilien. Les videre for mer informasjon om gullnematoder, inkludert metoder for kontroll av gullnematoder.

Hva er en gylden nematode?

De kan kalles "gyldne", men det betyr ikke at de er bra for hagen din. Hva er en gullnematode? Det er et insekt som angriper planter i nattskyggefamilien, inkludert poteter, aubergine og tomatplanter.

Gullnematoderinformasjon hjelper deg å forstå hvordan disse skadedyrene skader hageplantene dine. Skaden er gjort når gullnematoden er i larvestadiet. Larver lever på eller i nærheten av vertsplantens røtter og borer seg inn i planterøttene for å suge ut saften deres, og svekkes og til slutt dreper plantene.

Golden Nematode Information

Livssyklusen til gullnematoden har tre stadier: egg, larve og voksen. Gullnematoder i hager passerer gjennom disse livsstadiene på mellom fem og syv uker.

Den voksne hunnen parer seg og legger egg på vertsplantens røtter. Dekvinnelige nematoder dør og kroppene deres stivner til cyster som dekker og beskytter eggene. Cystene er bittesmå, ikke større enn et knappenålshode, men hver kan inneholde rundt 500 gyldne nematodeegg.

Eggene forblir i dvale i jorden i opptil 30 år til vertsplantene slipper ut et kjemikalie som stimulerer eggene til å klekkes til larver. Klekkede larver kommer inn i røttene og begynner å mate. Siden røttene er den første delen av planten som er infisert, kan det hende du ikke merker noe umiddelbart. Med tiden vil du se at plantene dine ikke trives. Hvis angrepet er kraftig, gulner planteløvet, visner og dør.

Treating for Golden Nematodes

Gullnematodekontroll er vanskelig. Gyldne nematoder i hager kommer vanligvis når jord som inneholder cyster finner veien inn i hagen din. Dette kan skje via infiserte settepoteter, blomsterløk eller hageredskaper.

Hvis du bor i et område med nematodeangrep, er det sannsynligvis regler som pålegger feltarbeidere å rengjøre og desinfisere utstyr. Ditt beste grep mot gullnematodekontroll er å plante nematoderesistente plantevarianter og rotere disse med andre ikke-vertsvekster som mais, soyabønner eller hvete.

I områder av landet som bekjemper nematodeangrep, kan dyrkere som ønsker å plante poteter bli forpliktet til å følge en vekstskifteplan utformet av forskere for å redusere spredningen av cystene, og overvåkes av inspektører for å sikre etterlevelse.

Hva med å behandle for gullnematoder med kjemikalier? Kjemikalier som brukes til å kontrollere nematoder – k alt nematicider – ertilgjengelig. Når du behandler gullnematoder i spesielle situasjoner, kan bruk av disse hjelpe.

Anbefalt: