Hagebedjord - Hvilken jordtype for høybed er best

Innholdsfortegnelse:

Hagebedjord - Hvilken jordtype for høybed er best
Hagebedjord - Hvilken jordtype for høybed er best

Video: Hagebedjord - Hvilken jordtype for høybed er best

Video: Hagebedjord - Hvilken jordtype for høybed er best
Video: Building Soil for Raised Bed Gardens - The Perfect Soil Recipe 2024, Kan
Anonim

Høyde senger gir gartnere mange fordeler. De gir god drenering, øker avlingen og gjør det enklere å bruke vanskelige steder – som tak eller åser – til hagearbeid. Det krever planlegging og hardt arbeid å sette sammen et godt høysengssystem. Du vil optimalisere belønningene dine ved å bruke den beste og mest passende jordblandingen for høybed. Les videre for informasjon om den beste jordtypen for høybed.

Hagebedjord

Hva er den beste jorda for hevede hagebed? Som du kanskje gjetter, avhenger den beste jordtypen for høybed helt av hva du har tenkt å dyrke og vil ikke være den samme i alle situasjoner. Noen planter trives på sur jord, som blåbærbusker. Andre foretrekker en jord med høyere pH. Denne plantepreferansen forblir like sann i en høybedssituasjon som i en bakkehage.

I tillegg kan det regionale været ditt stille andre krav til jordtype for høybed enn de som bor andre steder. For eksempel, i et varmt, tørt klima, vil du ha hevet hagebedjord som holder på fuktigheten, men i et område med mye nedbør kan drenering være nøkkelen.

En stor fordel med høybed er at du ikke sitter fast medjord i bakken. Du kan starte fra bunnen av og bygge en jordtype for høybed som fungerer i din region for plantene du har tenkt å dyrke.

Endring av grunnleggende hagebedsjord

En måte å bygge denne blandingen på er å starte med en jordblanding i høybed som er halvt matjord og halvt organisk kompost. Alternativt kan du lage en grunnjord ved å blande like deler grov hagebruksvermikulitt, torvmose og organisk kompost av god kvalitet.

Siden du blander sammen din egen opphøyde hagebedjord, har du all friheten til en kokk på kjøkkenet. Legg til eventuelle endringer i den grunnleggende jordblandingen som passer dine formål. Et anbef alt tillegg å vurdere er en organisk, saktefrigjørende, balansert gjødsel. Men ikke stopp der.

Hvis du planlegger å dyrke planter som foretrekker sur jord, kan du tilsette svovel. For planter som foretrekker alkalisk jord, legg til dolomitt eller treaske. For å forbedre dreneringen, bland inn gips, strimlet bark eller flis.

I hovedsak, skap den ideelle jorda for plantene du har tenkt å dyrke. Dette vil også være den beste jordblandingen du kan bruke

Anbefalt: