Hagebed for gresskar: gresskarplanting i høybed

Innholdsfortegnelse:

Hagebed for gresskar: gresskarplanting i høybed
Hagebed for gresskar: gresskarplanting i høybed

Video: Hagebed for gresskar: gresskarplanting i høybed

Video: Hagebed for gresskar: gresskarplanting i høybed
Video: Dyrke i en pallekarm 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid i hevet bed har blitt populært for mange by- og forstadsgartnere. Disse kompakte voksestedene krever ingen jordarbeid, er lette å få tilgang til og gir bakgården et ryddig utseende. Likevel tilpasser ikke alle planter seg godt til å vokse i små områder, noe som får gartnere til å lure på om det er plausibelt å dyrke gresskar i et høybed.

Raised Bed Pumpkins

Gresskar er en type vintersquash som vokser på vinstokker som kan bli 20 fot (6 m) lange. Varianter av gresskar varierer i størrelse fra de små nok til å passe i håndflaten til rekordstore kjemper som veier over ett tonn.

Når hageplassen er begrenset, noe som ofte er tilfellet med metoder for høybed, er valg av en variant av passende størrelse det første trinnet for vellykket gresskardyrking.

Miniatyr- eller paivarianter samt de med halvbusk eller kompakt vekstmåte er gode valg når du bruker et hevet hagebed for gresskar. Denne informasjonen finnes vanligvis på frøpakken, planteetiketten eller i katalogbeskrivelsen.

For å komme i gang her er noen få varianter som gjør seg godt som gresskar i høybed:

  • Jack-Be-Little – Med en bredde på 4 fot (1 m.) gir dette bedårende miniatyrgresskaret utmerket høstdekor.
  • Small Sugar – Denne arvekakensorten har et veldig fint korn og lagres godt med bare en 1 meter bred spredning.
  • Cherokee Bush – Denne klassiske oransje varianten produserer 5 til 8 pund (2-4 kg.) frukt med en spredning på 4 til 5 fot (1-2 m.).
  • Jack of all Trades – Produserer ensartede oransje-utskjæringsgresskar på kompakte vinstokker og en nesten 2 meter lang spredning.
  • Spirit – Denne semi-bush-varianten produserer 12 tommer (31 cm) utskjæringsgresskar og har en spredning på 10 fot (3 m.)

Tips for gresskarplanting i høye senger

Når du har valgt en eller flere varianter av gresskar, krever planting i høybed omtanke for hvilken retning vinstokkene og frukten vil vokse. Ny vekst kan enkelt omdirigeres. Imidlertid sender etablerte vinstokker ut sekundære røtter fra bunnen av hver bladstamme. Det anbefales ikke å forstyrre disse røttene ved å flytte eldre vinstokker.

Plassere gresskar med høybed nær kanten på plantekassen og la vinstokkene spore langs mulken mellom høybedene er én metode. Det må utvises forsiktighet slik at vinstokkene eller frukten som utvikles ikke blir skadet av fottrafikk.

I tillegg betyr det å la vinstokkene krype inn i plenen at man må klippe området til gresskarene er høstet. Gjengrodd gress har samme effekt som ugress. Konkurranse om næringsstoffer og vann, redusert sollys og økt risiko for sykdom gjør dette til et dårlig alternativ for å håndtere vinvekst.

Omvendt er espalier en tiltalende metode for å dyrke gresskar i høybed. Trellisen må være solid nok til å bære vekten av gresskarrankene,blader og frukt. Gresskarranker vil kreve trening for å få dem i gang med espalier, men vil deretter bruke rankene til å kveile seg rundt støttene. Strømpebukser lager utmerkede gresskarhengekøyer som "vokser" sammen med frukten.

Anbefalt: