Blister Beetle Information - Lær om Blister Beetles In Gardens

Innholdsfortegnelse:

Blister Beetle Information - Lær om Blister Beetles In Gardens
Blister Beetle Information - Lær om Blister Beetles In Gardens

Video: Blister Beetle Information - Lær om Blister Beetles In Gardens

Video: Blister Beetle Information - Lær om Blister Beetles In Gardens
Video: Kill Beetles and Bugs in the Garden Naturally 2024, Kan
Anonim

Når du dreper en blemmebille ved å knuse den mot huden din, forårsaker en gift i billens kropp en smertefull blemme. Blemmene er bare begynnelsen på de mange problemene som blemmebiller forårsaker. I denne artikkelen lærer du om kontroll av blemmebiller.

Hva er blisterbiller?

De passende navngitte blemmebillene måler en halv til en tomme (1,5 til 2,5 cm.) lange. De er ofte fargerike med lyse striper på langs langs kroppen. Den voksne formen av disse magre, langbeinte insektene lever av planter mens larvene lever av larvene til andre insekter.

Det er over 2500 arter av blemmebiller rundt om i verden, og fargene og merkingene deres varierer ganske mye. En ting de alle har til felles er at de inneholder et giftstoff som heter cantharidin. Giftstoffet er stabilt lenge etter at billen dør, og det kan drepe husdyr og hester når det konsumeres i høyet eller fôret.

Blister Beetle-informasjon

Er blemmebille et skadedyr eller nytteinsekt? Blisterbiller har én forløsende kvalitet: Larvene deres dreper gresshoppelarver. Billene legger eggmasser i jorda der gresshoppene legger egget sittbelger. Blærebillene klekkes først, og begynner umiddelbart å lete etter gresshoppeeggene. Disse matvanene kan hindre generasjoner av gresshopper i å modnes. Likevel er ikke dette en god grunn til å oppmuntre blemmebiller fordi de voksne vil gjøre mye skade på planter og dyr. Det er best å finne en annen måte å håndtere gresshoppene på.

Blisterbiller dreper også ville bielarver og frarøver proviant. Villbier er viktige plantebestøvere. Faktisk viser noen studier at de er enda bedre pollinatorer enn honningbier. Med mangelen på pollinatorer vi står overfor i disse dager, bør vi gjøre alt vi kan for å fjerne blemmebiller fra villbiens habitat.

Kontroll av blemmebiller i hager

Voksne blemmebiller lever av bladene på toppen av hageplanter. De tiltrekkes av blomster der de spiser pollen og drikker nektaren. Billene lever av et bredt utvalg av grønnsak- og prydplanter. Du kan se blemmebiller sverme i hager rundt midtsommer.

Håndplukking er en god måte å kontrollere billene på, men bruk hansker for å beskytte deg mot giftstoffet. Slå dem inn i en beholder med såpevann hvor de vil dø, eller rist en stilk over en panne med såpevann. De liker å falle til bakken og leke døde når de blir forstyrret, og de finner snart tilbake til planten hvis du ikke passer på at de lander i såpevannet.

Spraying av dem med spinosad er også trygt og effektivt. Sprayen må komme i kontakt med billens kropp, så du må kanskje spraye noenganger.

Anbefalt: