Feilsøking av oleandersykdommer: tips for behandling av Neriumkreft

Innholdsfortegnelse:

Feilsøking av oleandersykdommer: tips for behandling av Neriumkreft
Feilsøking av oleandersykdommer: tips for behandling av Neriumkreft

Video: Feilsøking av oleandersykdommer: tips for behandling av Neriumkreft

Video: Feilsøking av oleandersykdommer: tips for behandling av Neriumkreft
Video: Oleander Leaf Scorch 2024, Kan
Anonim

Når det gjelder oleandersykdommer, er ikke oleanderknutesykdommer de verste. Faktisk, selv om det kan forårsake plantedød, resulterer oleanderknute vanligvis ikke i langsiktig skade eller død av planten. Imidlertid forårsaker de vortede gallene skjemmende, forvrengt vekst. Hvis oleanderknutesykdom har rammet oleanderplanten din, les videre for å lære om behandling av sykdommen, også kjent som neriumcanker.

Hva er Oleander Knot Disease?

Oleanderknute er et resultat av en type bakterier (Pseudomonas syringae pv. Savastanoi) som kommer inn i oleanderplanten gjennom sår og skadde eller arrde områder. Bakterien er systemisk, noe som resulterer i utvikling av knuter eller bakteriell galle på oleanderblomster, blader og stilker; og forkrøplede, deformerte frøbelger. Sykdommen er utbredt i Arizona og andre områder der oleanderplanter er populære.

Oleanderknutesykdom er vanligst etter kjølige, fuktige fjærer. Bakteriene krever et sår for å komme inn i planten og finner ofte en praktisk vei gjennom områder som er rammet av vinterskader, eller ved feil beskjæring. Det sprer seg også ved kontakt med forurenset vann, infiserte hageverktøy eller til og med menneskehender.

BehandlerNerium Canker

Beskjær infiserte plantedeler, men bare når løvet – og været – er tørt. Behandle det beskårede området med en 10 prosent blekeløsning for å forhindre inntrengning av bakteriene. Tørk av beskjæringsverktøy med rødsprit eller blekemiddel mellom hvert kutt, og etter at jobben er fullført. Du kan også bruke et kommersielt desinfeksjonsmiddel, påført i henhold til etikettens anbefalinger.

Vann oleanderbusker forsiktig ved bunnen av planten for å holde løvet tørt. Unngå vanning med sprinkleranlegg, som kan spre patogenene til uinfiserte planter. Vanning over hodet er spesielt risikabelt etter beskjæring av en oleander.

Hvis infeksjonen er alvorlig, bruk et kobbersoppmiddel eller en Bordeaux-blanding om høsten. Fortsett å spraye med jevne mellomrom når ny vekst dukker opp om våren.

Anbefalt: