Veiledning til beskjæring av en fredslilje: Bør fredsliljer beskjæres

Innholdsfortegnelse:

Veiledning til beskjæring av en fredslilje: Bør fredsliljer beskjæres
Veiledning til beskjæring av en fredslilje: Bør fredsliljer beskjæres

Video: Veiledning til beskjæring av en fredslilje: Bør fredsliljer beskjæres

Video: Veiledning til beskjæring av en fredslilje: Bør fredsliljer beskjæres
Video: West Village Gardener - How to prune Peace Lilies 2024, Kan
Anonim

Fredsliljer er utmerkede potteplanter. De er enkle å ta vare på, de klarer seg godt i dårlig lys, og de har blitt bevist av NASA for å hjelpe til med å rense luften rundt dem. Hva gjør du når blomstene eller til og med bladene begynner å tørke opp og dø? Bør fredsliljer beskjæres? Fortsett å lese for å lære mer om når og hvordan du beskjærer fredliljeplanter.

Fredsliljebeskjæring

Fredsliljer er kjent for sine store hvite dekkblader, delen vi tenker på som en blomst som faktisk er et modifisert hvitt blad som omgir en klynge med små blomster på en stilk. Etter at denne "blomsten" har blomstret en stund, vil den naturlig begynne å bli grønn og synke. Dette er norm alt, og det betyr bare at blomsten er brukt.

Du kan rydde opp i plantens utseende ved å deadheading. Fredsliljer produserer blomstene sine på stilker som vokser opp fra bunnen av planten. Når en stilk har laget en blomst, vil den ikke lage mer – etter at blomsten falmer, vil stilken til slutt brune og dø også. Fredsliljebeskjæring bør gjøres ved bunnen av planten. Skjær stilken av så nær bunnen du kan. Dette vil gi plass til at nye stilker kan dukke opp.

Beskjæring av en fredslilje er ikke begrenset til blomsterstilkene. Noen gangerblader gule og begynner å skrumpe sammen. Dette kan skyldes undervanning eller for mye lys, men det kan også skje bare på grunn av høy alder. Hvis noen av bladene dine får farge eller tørker ut, er det bare å klippe bort de fornærmende bladene ved bunnen. Desinfiser alltid saksen mellom hvert kutt for å forhindre spredning av sykdom.

Det er alt som skal til for å beskjære fredsliljer. Ingenting er for komplisert, og en veldig god måte å holde plantene dine sunne og glade på.

Anbefalt: