Hvordan dyrke kamille fra frø - Veiledning til planting av kamillefrø

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dyrke kamille fra frø - Veiledning til planting av kamillefrø
Hvordan dyrke kamille fra frø - Veiledning til planting av kamillefrø

Video: Hvordan dyrke kamille fra frø - Veiledning til planting av kamillefrø

Video: Hvordan dyrke kamille fra frø - Veiledning til planting av kamillefrø
Video: How to Grow Chamomile From Seed (And Make Your Own Tea) 2024, Kan
Anonim

Kamille er små muntre planter. Kamilleplanter med en søtt duft som friske epler, brukes som dekorative blomsterbedkanter, plantet i hytte- og urtehager, eller dyrket som en pollinatorvennlig plenerstatning med lite vedlikehold. De brukes også som et forsvar mot skadedyr og sykdommer i grønnsakshagen. Kamilleplanter kan variere i høyden fra 6-18 tommer (15-46 cm.) med lik spredning, avhengig av type. Alle kamilletyper produserer en overflod av frø som raskt vil selvså hvor enn det lander i varm, løs jord. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av kamille fra frø.

Hvordan dyrke kamille fra frø

Det er to forskjellige plantearter som er kjent som kamille.

  • Chamaemelum mobile, også kjent som engelsk, russisk eller romersk kamille, er en lavtvoksende flerårig plante. Det anses å være den sanne kamille og brukes i landskap som en blomstrende bunndekke eller plenerstatning. Engelsk kamille er hardfør i sone 4-11 og dyrkes over hele verden for sine urteegenskaper.
  • Tysk kamille, eller Matricaria recutita, dyrkes også som urten kamille, men den regnes som den falske kamille. Det er en ettårig som vokser til 46 cm høy, og dens konsekvente miniatyrlignende tusenfrydlignende blomster gir sjarm til hager i containere, urter og hytter.

Begge typer kamilleplanter produserer små hvite komposittblomster med knallgule midtskiver. Tysk kamille produserer en hul konisk skive som de hvite kronbladene buer ned fra. Engelsk kamilles skive er flatere og solid, blomsterbladene sprer seg utover fra skiven, som en stråle.

På hver skive, eller frøhode, produseres en overflod av kamillefrø, som spirer innen 7-10 dager når de utsettes for tilstrekkelig jord, sollys og vann. Når frøene blir liggende på planten for å modnes og spres naturlig, kan en kamilleplante raskt bli til en nydelig kamilleflekk.

Planting av kamillefrø

Kamille produserer vanligvis blomster som kan høstes for urtebruk på bare 6-8 uker. Når du høster kamilleblomster, vil de fleste urtegartnere la noen frøhoder være til naturlig selvsåing for å produsere en liten koloni med kamille. Du kan også sette til side noen av de høstede blomstene for å tørke for frø å plante i andre områder. Så når skal du plante kamillefrø i hagen?

Kamillefrø kan startes innendørs 3-4 uker før siste frost. Når du planter kamillefrø innendørs, fyller du et frøbrett med godt drenerende potteblanding, og sprer deretter frøene over den løse jorden og presser den lett ned eller vanner den inn med en lett tåke.

Frøplanter bør tynnes til 5-10 cm fra hverandre når de er omtrent 2,5 cm høye. Planter gjør detliker ikke å bli transplantert når røttene har etablert seg og de begynner å blomstre, så mange gartnere foretrekker å så frøene direkte i hagen.

I hagen eller som en plenerstatning, trenger kamillefrø bare å spres over løs jord og presses forsiktig ned. Spiring kan skje i temperaturer så lave som 7-13 C. i full sol til delvis skygge.

Anbefalt: