Blåbærfrukt vil ikke modnes - hvorfor modnes ikke blåbærene mine

Innholdsfortegnelse:

Blåbærfrukt vil ikke modnes - hvorfor modnes ikke blåbærene mine
Blåbærfrukt vil ikke modnes - hvorfor modnes ikke blåbærene mine

Video: Blåbærfrukt vil ikke modnes - hvorfor modnes ikke blåbærene mine

Video: Blåbærfrukt vil ikke modnes - hvorfor modnes ikke blåbærene mine
Video: Blåbærbusk | Se guide om udplantning & pasning af blåbær » 2024, April
Anonim

Så du har plantet noen blåbær og venter spent på din første høsting, men blåbærfrukten vil ikke modnes. Hvorfor modnes ikke blåbærene dine? Det er flere grunner til at blåbærfrukt ikke vil modnes.

Hvorfor modnes ikke blåbærene mine?

Den mest sannsynlige årsaken til at blåbær ikke vil modnes er bærtypen. Noen varianter krever lengre perioder med kalde vintertemperaturer for å få ordentlig frukt. Hvis du bor i et varmere område, kan det hende at plantene ikke har hatt en lang nok kuldeperiode.

Blåbær knopper om sommeren og blomstrer våren etter, og gir bær fra tidlig sommer til tidlig høst. Kortere høstdager kombinert med kjøligere nattetemperaturer signaliserer til planten at det er på tide å bli i dvale. Varme vintertemperaturer utløser tidlig åpning av knoppene. Sen vinter eller tidlig vårfrost kan da drepe dem. Så blåbær har utviklet seg til å kreve avkjølende perioder; det vil si en viss tid ved vintertemperaturer under 45 grader F. (7 C.). Hvis denne kjøleperioden avbrytes, vil bærutvikling og modningsdato bli forsinket.

Hvis du er bekymret for at blåbærene dine ikke modnes, kan det være av den enkle grunn at du ikke vet når blåbærene modnes. Det kan være på grunn av kultivaren du harplantet. Noen kultivarer modnes på sensommeren eller tidlig høst og holder seg grønne lenger enn andre typer blåbær eller, som nevnt ovenfor, krever lengre nedkjølingstider. Pass på å velge riktig kultivar for din region.

Hvis du bor i et varmere område, sørg for å plante lavkjølte blåbærvarianter, mest sannsynlig en kultivar av Rabbiteye eller Southern Highbush blåbær. Undersøk kultivaren nøye, siden ikke alle blåbær med lav kjøling er tidlige bærere.

  • Tidlig modning av Rabbiteye-blåbær er hjemmehørende i det sørøstlige USA. De trives i USDA-sonene 7-9 og trenger 250 eller mindre chill-timer. Den tidligste modningen av disse er «Aliceblue» og «Beckyblue».
  • Tidlige, sørlige highbush-varianter er hardføre til USDA-sone 5-9. Den tidligste modningen av disse er 'O'Neal', men den trenger hele 600 chill-timer. Et annet alternativ er "Misty", som er hardfør mot USDA-soner 5-10 og trenger bare 300 chill-timer, frukt på forsommeren og igjen tidlig på høsten. Andre kultivarer inkluderer "Sharpblue", som bare trenger 200 chill-timer og "Star", som krever 400 chill-timer og er hardfør til USDA-sonene 8-10.

Til slutt, to andre grunner til at blåbær ikke vil modnes, kan være mangel på sol eller jord som ikke er sur nok. Blåbær liker at jorda deres har en pH eller 4,0-4,5.

Hvordan bestemme modenhet i blåbær

Når blåbær modnes, hjelper det å forstå nøyaktig når de er klare for høsting. Bær skal være blå generelt. De vil vanligvis lett falle fra busken. Også modnetblåbær som er gråblå vil være langt søtere enn de som er mer blanke i fargen.

Anbefalt: