Teplukking av bringebærblad: tips om høsting av røde bringebærblader

Innholdsfortegnelse:

Teplukking av bringebærblad: tips om høsting av røde bringebærblader
Teplukking av bringebærblad: tips om høsting av røde bringebærblader

Video: Teplukking av bringebærblad: tips om høsting av røde bringebærblader

Video: Teplukking av bringebærblad: tips om høsting av røde bringebærblader
Video: Riskrem med bringebærsaus, oppskrift på den klassiske - alltid like digg | TINE Kjøkken 2024, Kan
Anonim

Mange av oss dyrker bringebær for den deilige frukten, men visste du at bringebærplanter har mange andre bruksområder? For eksempel blir bladene ofte brukt til å lage en urte-bringebærbladte. Både frukten og bladene til røde bringebær har flere urtebruk som kan dateres tilbake århundrer. Les videre for å finne ut hvordan du høster bringebærblad til te og om andre urter for røde bringebær.

Red Raspberry Urte Use

Bringebær passer til USDA-sone 2-7. De er stauder som vokser til sin fulle høyde det første året og deretter frukt i løpet av det andre. Mens de fleste av oss kjenner bringebær for deres bruk i konservering, baking og ferske matvarer, brukte indianere bladene til å lage en te for å behandle diaré.

Bringebærte har lenge vært brukt til å behandle menstruasjonssymptomer og for å lette fødsel. Aboriginalstammene i Australia brukte et bringebæravkok for å behandle morgenkvalme, menstruasjonssmerter og influensa. Bladene er rike på kalium, jern, magnesium og b-vitaminer, alle bra for kvinners reproduktive helse.

Selv om bringebærte er bra for de med menstruasjonsplager, er det også rett og slett godt. Det smaker omtrent som en mildgrønn te og kan brukes alene eller kombinert med andre urter. Bringebærblader og -røtter har også blitt brukt til å helbrede munnsår, behandle sår hals og til og med brannskader.

Hvis du har bringebærplanter i bakgården, er jeg sikker på at du er klar til å begynne å høste bringebærblader. Spørsmålet er når man skal plukke bringebærblader til te?

Når og hvordan høste bringebærblader

Det er ingen lure for å høste røde bringebærblader til te, det krever bare litt tålmodighet. Høsting av røde bringebærblader for urtebruk bør gjøres før planten blomstrer midt på morgenen, når duggen har fordampet og mens bladenes essensielle oljer og smak er på topp. Sørg for å bruke litt beskyttelse mot tornene, for eksempel lange ermer og hansker.

Løv kan høstes når som helst på året eller rett mot slutten av sesongen. Velg unge, levende grønne blader og klipp dem av stokken. Vask bladene og tørk dem. Legg dem ut på en skjerm og la dem lufttørke, eller legg dem i en dehydrator. Hvis du har en termostat på dehydratoren, tørk bladene ved 115-135 grader F. (46-57 C.). Hvis ikke, sett dehydratoren til lav eller medium. Bladene er klare når de er sprø, men fortsatt grønne.

Oppbevar de tørkede bringebærbladene i glasskrukker på et kjølig, tørt sted unna solen. Når du er klar til å lage te, knus bladene for hånd. Bruk 1 teskje (5 ml.) eller så med knuste blader per 8 ounces (235 ml.) kokende vann. La teen trekke i 5 minutter og drikk deretter opp.

Anbefalt: