Sone 6 Evergreen Trees: Best Evergreen Trees For Zone 6 Gardens

Innholdsfortegnelse:

Sone 6 Evergreen Trees: Best Evergreen Trees For Zone 6 Gardens
Sone 6 Evergreen Trees: Best Evergreen Trees For Zone 6 Gardens

Video: Sone 6 Evergreen Trees: Best Evergreen Trees For Zone 6 Gardens

Video: Sone 6 Evergreen Trees: Best Evergreen Trees For Zone 6 Gardens
Video: 10 Evergreens Every Garden Should Have! 🌲🌲🌲 // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Eviggrønne trær i landskapet gir uanstrengt grønt, privatliv, dyreliv og skygge. Å velge de riktige kaldharde eviggrønne trærne for hagen din starter med å bestemme størrelsen på trærne du vil ha og evaluere nettstedet ditt.

Velge eviggrønne trær for sone 6

De fleste eviggrønne trærne for sone 6 er hjemmehørende i Nord-Amerika og er unikt tilpasset for å trives i sine gjennomsnittlige årlige temperaturer og værforhold, mens andre er fra steder som har lignende klima. Dette betyr at det er mange fantastiske eviggrønne planteeksemplarer å velge mellom for sone 6.

Et av de viktigste valgene når man skal utvikle et landskap er valg av trær. Dette er fordi trær har varighet og ankerplanter i hagen. Eviggrønne trær i sone 6 kan være hjemmehørende i regionen eller rett og slett hardføre mot temperaturer som synker til -10 (-23 C.), men de bør også gjenspeile dine individuelle behov og estetikk. Det finnes mange fantastiske trær som passer for denne sonen.

Small Zone 6 Evergreen Trees

Når vi vurderer eviggrønne planter, tenker vi ofte på høye redwoodtrær eller enorme douglasgraner, men eksemplarene trenger ikke å være så store elleruhåndterlig. Noen av de mer petite formene av eviggrønne trær i sone 6 vil modnes i en høyde på under 30 fot (9 m.), fortsatt nok til å gi dimensjon i landskapet, men ikke så høye at du må være tømmerhogger for å utføre grunnleggende beskjæring.

En av de mest uvanlige er paraplyfuru. Denne japanske innfødte har strålende skinnende grønne nåler som sprer seg ut som eikene i en paraply. Dvergblågranen blir bare 3 meter høy og er populær for sitt blå løvverk. Sølvkoreanske graner er perfekte eviggrønne trær i sone 6. Undersiden av nålene er sølvhvite og reflekterer vakkert i sollys. Andre trær med lavere profil å prøve i sone 6 inkluderer:

  • Weeping Blue Atlas Cedar
  • Gylden koreansk gran
  • Bristlecone furu
  • Dverg Alberta-gran
  • Frasergran
  • Hvitgran

Sone 6 Evergreens for Impact and Wildlife

Hvis du virkelig vil ha utseendet til en vill skog rundt hjemmet ditt, er en gigantisk sequoia et av de mest virkningsfulle eviggrønne trærne for sone 6. Disse massive trærne kan nå 200 fot (61 m.) naturlig habitat, men er mer sannsynlig å vokse 125 fot (38 m.) i kultivering. Kanadisk hemlock har fjæraktig, grasiøst løvverk og kan bli 80 fot (24,5 m.) i høyden. Hinoki-sypress har en elegant form med lagdelte grener og tett løvverk. Denne eviggrønne planten vil vokse opp til 80 fot (24,5 m.), men har en langsom vekstvane, slik at du kan nyte den på nært hold i mange år.

Flere eviggrønne trær i sone 6 med en statuesk appell å prøve er:

  • Forvrengthvit furu
  • Japansk hvitfuru
  • Eastern white pine
  • balsamgran
  • Norgegran

Sone 6 Evergreens for hekker og skjermer

Installering av eviggrønne planter som vokser sammen og danner hekker eller skjermer for personvern er enkelt å vedlikeholde og tilbyr naturlige gjerde alternativer. Leyland cypress utvikler seg til en elegant barriere og oppnår 60 fot (18,5 m.) med en spredning på 15 til 25 fot (4,5 til 7,5 m.). Dvergkristtorn vil beholde løvet og ha blanke, grønne blader med intrikate fliker. Disse kan klippes eller etterlates naturlige.

Mange varianter av einer utvikler seg til attraktive skjermer og presterer godt i sone 6. Arborvitae er en av de vanligste hekkene med rask vekst og en rekke kultivarutvalg, inkludert en gylden hybrid. Et annet hurtigvoksende alternativ er japansk kryptomeria, en plante med mykt, nesten pisket løvverk og dype smaragdnåler.

Mange flere gode eviggrønne planter i sone 6 er tilgjengelige med introduksjonen av hardere kultivarer av mindre tolerante vanlige arter.

Anbefalt: