Kompostering med ryllik: Fremskynder ryllik nedbrytningen

Innholdsfortegnelse:

Kompostering med ryllik: Fremskynder ryllik nedbrytningen
Kompostering med ryllik: Fremskynder ryllik nedbrytningen

Video: Kompostering med ryllik: Fremskynder ryllik nedbrytningen

Video: Kompostering med ryllik: Fremskynder ryllik nedbrytningen
Video: Breaking Ground on Composting 2024, Oktober
Anonim

Kompostering er en fin måte å kvitte seg med hageavfall og få gratis næringsstoffer i retur. Det er stort sett vanlig kunnskap at effektiv kompost trenger en god blanding av "brunt" og "grønt" materiale, men hvis du vil gå utover, kan du legge til flere spesialingredienser. Spesielt ryllik antas å være et utmerket tillegg på grunn av sin høye konsentrasjon av visse næringsstoffer og dens evne til å fremskynde nedbrytningsprosessen. Fortsett å lese for å lære mer om kompostering med ryllik.

Yarrow as Compost Accelerant

Er ryllik bra for kompostering? Mange gartnere sier ja. Ryllikplanter har en høy konsentrasjon av svovel, kalium, kobber, fosfater, nitrater, kobber og kalium. Uansett hva, er dette nyttige næringsstoffer å ha i komposten. Faktisk bruker mange gartnere ryllik for å lage en nyttig, næringsrik te som kan brukes på samme måte som kompostte.

Hvordan fremskynder ryllik nedbrytningen?

Likevel, det er mer enn det. Det er også antatt av noen kilder at disse høye konsentrasjonene av næringsstoffer jobber for å fremskynde nedbrytningsprosessen av komposteringsmaterialene rundt dem. Dette er bra -raskere nedbrytning betyr mindre tid til ferdig kompost og til slutt mer kompost.

Hvordan fungerer kompostering med ryllik? De fleste kilder anbefaler å kutte opp et enkelt lite ryllikblad og legge det til komposthaugen din. Å bruke ryllik i kompost selv i så små mengder er antagelig nok til å ha en merkbar effekt. Så hva er bunnlinjen?

Kompostering med ryllik er absolutt verdt et forsøk, men mengden som trengs er så liten at det ikke nødvendigvis er verdt det å plante en hel avling bare for å legge den til komposthaugen. Hvis du allerede har det i hagen din, gi det en sjanse! I det minste vil du tilføre massevis av gode næringsstoffer til den eventuelle komposten din.

Anbefalt: