Sone 8 hortensiavarianter - kan du dyrke hortensia i sone 8 hager

Innholdsfortegnelse:

Sone 8 hortensiavarianter - kan du dyrke hortensia i sone 8 hager
Sone 8 hortensiavarianter - kan du dyrke hortensia i sone 8 hager

Video: Sone 8 hortensiavarianter - kan du dyrke hortensia i sone 8 hager

Video: Sone 8 hortensiavarianter - kan du dyrke hortensia i sone 8 hager
Video: ШИКАРНЫЙ Обильноцветущий Кустарник НЕУСТАННО Цветет с МАЯ по ОКТЯБРЬ 2024, Kan
Anonim

Hortensia er populære blomstrende busker med store sommerblomster. Noen typer hortensia er veldig kaldharde, men hva med hortensia i sone 8? Kan du dyrke hortensia i sone 8? Les videre for tips om hortensia-varianter i sone 8.

Kan du dyrke hortensia i sone 8?

De som bor i U. S. Department of Agriculture plantehardhetssone 8 kan lure på å dyrke hortensiaer for sone 8. Svaret er et ubetinget ja.

Hver type hortensia-busk trives i en rekke hardhetssoner. De fleste av disse områdene inkluderer sone 8. Imidlertid er det mer sannsynlig at noen sone 8-hortensia-varianter er problemfrie enn andre, så disse er de beste sone 8-hortensiaene for planting i denne regionen.

Sone 8 Hortensia-varianter

Du finner mange hortensiaer for sone 8. Disse inkluderer de mest populære hortensiaene av alle, storbladshortensiaer (Hydrangea macrophylla). Bigleaf kommer i to typer, de berømte mophodene med enorme "snøball"-blomster, og blonder med flattoppede blomsterklaser.

Bigleaf er kjent for sin fargeskiftende handling. Buskene produserer rosa blomster når de plantes i jord som har høy pH. De samme buskene vokser blå blomster i sur (lav pH)jord. Bigleafs trives i USDA-sonene 5 til 9, noe som betyr at de sannsynligvis ikke vil gi deg noen problemer som hortensiaer i sone 8.

Både glatt hortensia (Hydrangea arborescens) og eikebladhortensia (Hydrangea quercifolia) er hjemmehørende i dette landet. Disse variantene trives i henholdsvis USDA-sonene 3 til 9 og 5 til 9.

Glatte hortensiaer vokser opp til 3 meter høye og brede i naturen, men vil sannsynligvis holde seg på 1 meter i hver retning i hagen din. Disse sone 8 hortensiaene har tette, store grove blader og mange blomster. «Annabelle» er en populær kultivar.

Oakleaf hortensia har blader som er flikete som eikeblader. Blomstene vokser i lysegrønt, blir kremfarget, og modnes deretter til dypt rose ved midten av sommeren. Plant disse skadedyrfrie innfødte på kjølige, skyggefulle steder. Prøv dvergkultivaren «Pee-Wee» for en mindre busk.

Du har enda flere valgmuligheter i varianter av hortensia for sone 8. Serrated hortensia (Hydrangea serrata) er en mindre versjon av bigleaf hortensia. Den vokser til omtrent 1,5 m høy og trives i sone 6 til 9.

Klatrehortensia (Hydrangea anomala petiolari) har form av en vintreet i stedet for en busk. Sone 8 er imidlertid på toppen av hardhetsområdet, så den er kanskje ikke like kraftig som en hortensia i sone 8.

Anbefalt: