Medisinske stueplanter: Lær om planter med medisinske egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Medisinske stueplanter: Lær om planter med medisinske egenskaper
Medisinske stueplanter: Lær om planter med medisinske egenskaper

Video: Medisinske stueplanter: Lær om planter med medisinske egenskaper

Video: Medisinske stueplanter: Lær om planter med medisinske egenskaper
Video: Eight highly useful medicinal plants that you can grow in pots. 2024, Kan
Anonim

Tradisjonelle healere har brukt planter medisinsk siden tidenes begynnelse, og moderne urteleger fortsetter å stole på urter for å behandle en rekke sykdommer. Hvis du er interessert i å dyrke planter med medisinske egenskaper, men mangler vokseplass for en utendørs urtehage, kan du dyrke en rekke medisinske potteplanter. Les videre for en kort liste over potteplanter som heler.

Growing Houseplants for Medicine

helbredende potteplanter finnes i de vanligste planteartene. Nedenfor er fem planter som kan dyrkes innendørs og brukes medisinsk.

En av de mest populære medisinske potteplantene, aloe vera-blader er nyttige for å lindre mindre brannskader, solbrenthet, utslett og andre hudsykdommer, takket være dens sjenerøse anti-inflammatoriske egenskaper. Saften fra en aloeplante kan til og med lysne huden og bidra til å forhindre rynker.

Basilikum er verdsatt for sine vakre, knallgrønne blader, men basilikumte kan være en effektiv behandling for feber, hoste og mageproblemer, inkludert kvalme, magekramper, forstoppelse og gass. Basilikumblader og juice har betydelige insektdrepende egenskaper; bare gni dem på huden din for å holde skadedyr unna. Du kan også tygge basilikumblader tilstyrk immunforsvaret ditt eller reduser varigheten av en forkjølelse.

Peppermynte er aggressiv og kan være vanskelig å kontrollere utendørs, men denne lettdyrkede planten er en av de beste helbredende potteplantene for mindre fordøyelsesplager, inkludert spedbarnskolikk. Den smakfulle teen laget av ferske eller tørkede peppermynteblader er ikke bare bra for magen; det renser også blodet, og frisker selvfølgelig opp pusten.

Tradisjonelt har sitronmelisse blitt brukt til å roe nervene, redusere spenninger, lindre hodepine og behandle mild søvnløshet og redusere symptomer på forkjølelse og influensa. Noen urteleger mener sitronmelisse er en effektiv behandling for mild depresjon og angst.

Timian er verdsatt for sine kulinariske fordeler, men timiante kan lindre hoste, astma og bronkitt, samt sår hals, halsbrann, leddgikt, dårlig ånde og tannkjøttsykdommer. Timian har kraftige soppdrepende egenskaper og en lotion eller omslag laget av bladene vil berolige fotsopp, ringorm og insektbitt.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for pedagogiske og hagearbeidsformål. Før du bruker NOEN urter eller planter til medisinske formål, vennligst kontakt en lege eller en medisinsk urtelege for råd.

Anbefalt: