Weird Looking Strawberries - Why Are My Strawberries Are Mishapen

Innholdsfortegnelse:

Weird Looking Strawberries - Why Are My Strawberries Are Mishapen
Weird Looking Strawberries - Why Are My Strawberries Are Mishapen

Video: Weird Looking Strawberries - Why Are My Strawberries Are Mishapen

Video: Weird Looking Strawberries - Why Are My Strawberries Are Mishapen
Video: #Deformed #Strawberries DEFORMED STRAWBERRIES | CAUSES OF MALFORMED STRAWBERRIES? | SAFE TO EAT🍓🍀😋. 2024, Kan
Anonim

Så det er sen vår og jeg har spyttet siden i fjor; det er tid for høsting av jordbær. Men vent, det er noe g alt. Jordbærene mine er misformet. Hvorfor blir jordbær deformert, og hva kan gjøres med det? Les videre for å finne ut hva som forårsaker deformerte jordbær og om du kan spise dem eller ikke.

Hvorfor blir jordbær deformert?

Først av alt, jordbær som ser rart ut betyr ikke nødvendigvis at de er uspiselige; det betyr bare at de ser rare ut som jordbær. Men, ja, det er ingen tvil om en grunn til misformede jordbær som disse. Det er tre årsaker til deformitet hos jordbær, og en mulig fjerde er fremmet for diskusjon:

Dårlig pollinering. Den første årsaken er den mest sannsynlige og har å gjøre med mangel på pollinering. Dette kan skjelnes vs. andre typer deformitet av frukt som har variabel frøstørrelse. De store frøene ble bestøvet og de små frøene ble det ikke. Dette skjer oftere om våren etter kjølig vær, og frostsikring i form av raddekker har begrenset biaktivitet.

Frostskade. Hånd i hånd med mangel på pollinering og en annen årsak til misformede bær erfrostskade. Hvis du ikke har gitt jordbærene frostbeskyttelse, kan lette frostskader forårsake misdannelser. Dette diagnostiseres ved å undersøke blomster som ligger ved siden av de deformerte bærene. De vil ha svertet senter som indikerer frostskade.

Næringsstoffmangel. Som alle planter trenger jordbær næringsstoffer. Bor er et av de mest mangelfulle mikronæringsstoffene blant jordbær, siden det er utsatt for utvasking. Mens bormangel forårsaker flere symptomer, er de mest merkbare deformerte bær, asymmetriske blader og stubbe røtter. For å verifisere en mangel på bor, kreves det en bladanalyse.

Insektskadedyr. Til slutt, en annen årsak til misformede bær er trips eller lygus insekter som lever av frukten. Her for å avlive myten, forvrenger ikke trips som spiser på jordbær frukten. Det kan imidlertid forårsake bronsering nær stammeenden av frukten.

Lygus bugs (Lygus hesperus) er en annen sak. De kan og vil forårsake misformede bær (faktisk er det nymfene), men de er sjelden aktive før sent i vekstsesongen, så hvis du har forvrengte bær på våren eller forsommeren, er det usannsynlig at det er forårsaket av lygus. Snarere er årsaken nesten helt sikkert på grunn av dårlig pollinering, frostskader eller bormangel.

Anbefalt: