Hva er reflekterende mulch - bruk av reflekterende mulch i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hva er reflekterende mulch - bruk av reflekterende mulch i hagen
Hva er reflekterende mulch - bruk av reflekterende mulch i hagen

Video: Hva er reflekterende mulch - bruk av reflekterende mulch i hagen

Video: Hva er reflekterende mulch - bruk av reflekterende mulch i hagen
Video: Increase Yields & Repel Garden Pests with Reusable Reflective Mulch Install 2024, Kan
Anonim

Hvis du er lei av at bladlus sprer sykdommer til avlingene dine, bør du kanskje bruke reflekterende mulch. Hva er reflekterende mulch og er det effektivt? Fortsett å lese for å finne ut hvordan reflekterende mulch fungerer og annen informasjon om reflekterende mulch.

Hva er Reflective Mulch?

Reflekterende mulch er reflekterende materiale som aluminium eller sølv polyetylen mulch som reflekterer lys opp på bladene til planter. De er flotte for gartnere som vokser under delvis skyggefulle forhold. De kommer også i farger som sølv, gul, oransje og rød, og har blitt rapportert å være effektive for behandling av visse skadedyr og dermed mulig virusoverføring.

Hvordan fungerer reflekterende mulch?

Som nevnt øker reflekterende mulch mengden lys som er tilgjengelig for planter, men det øker også lufttemperaturen og fotosyntesen, noe som betyr bedre vekst.

Reflekterende mulcher utnytter hele lysspekteret, og øker dermed den tilgjengelige mengden lys og varme til plantene, noe som resulterer i høyere utbytte og større frukt og grønnsaker. Den hjelper også med å bremse ugress og bevare fuktighet på samme måte som andre former for mulch i hager.

Ekstra reflekterende mulchInfo

Reflekterende mulch øker ikke bare temperaturen og mengden tilgjengelig lys til plantene, men det har vist seg å redusere skader forårsaket av visse skadeinsekter som bladlus som overfører sykdommer. Det kan også avskrekke fugleskadedyr.

Er reflekterende mulch effektiv mot skadedyr? Mens noen av de fargede reflekterende filmene har blitt rapportert som mer effektive enn hvite eller svarte plastdekke for håndtering av skadedyr, er de ikke effektive på et bredt spekter av skadedyr. Hver farge på mulch ser ut til å gjøre en bedre jobb med å avvise et bestemt skadedyr, mens andre til og med har økt skadedyrnivået.

Det ser også ut til at effektiviteten til reflekterende mulcher avtar gjennom sesongen ettersom mer av den synlige overflaten dekkes av den voksende planten eller når fargene blekner i solen.

For det meste oppveier imidlertid fordelene med reflekterende mulch de potensielle ulempene. Selv kostnad trenger ikke å være en faktor siden du kan lage dem billig av aluminiumsfolie og papp som er m alt hvit.

Bruke reflekterende mulch

For å bruke reflekterende mulch, fjern først eventuelt ugress fra sengen. Dekk deretter sengen med sølv polyetylen mulch, som er tilgjengelig i ruller. Begrav kantene med jord eller hold dem nede med staker, steiner osv. Når mulchen er på plass, kutt hull med en diameter på 7,5-10 cm og plant noen frø eller en enkelt transplantasjon i hull.

Eller, hvis budsjettet ditt er begrenset, dekk papp med aluminiumsfolie. På samme måte, hvis du allerede har det, spray klart plastmateriale eller landskapsstoff med reflekterende sølvmaling.

Når temperaturene topper, sørg for å fjerne mulch for å unngå overoppheting og brenning av plantene.

Anbefalt: