Gjenkjenne ulike typer blåbær: Lowbush og Highbush blåbærvarianter

Innholdsfortegnelse:

Gjenkjenne ulike typer blåbær: Lowbush og Highbush blåbærvarianter
Gjenkjenne ulike typer blåbær: Lowbush og Highbush blåbærvarianter

Video: Gjenkjenne ulike typer blåbær: Lowbush og Highbush blåbærvarianter

Video: Gjenkjenne ulike typer blåbær: Lowbush og Highbush blåbærvarianter
Video: 60 Different Kinds of Berries 2024, Kan
Anonim

Hvis de eneste blåbærene du ser er i kurver i supermarkedet, kjenner du kanskje ikke til de forskjellige blåbærtypene. Hvis du bestemmer deg for å dyrke blåbær, blir forskjellene mellom lowbush og highbush blåbærvarianter viktig. Hva er de forskjellige typene blåbær? Hva er highbush og lowbush blåbær? Les videre for informasjon om highbush vs lowbush blåbæravlinger.

Ulike typer blåbærbusker

Blåbær er et godt valg for gartnere siden de både er en deilig fruktavling og en attraktiv landskapsbusk. Bærene er enkle å dyrke og enkle å plukke. Blåbær kan spises rett utenfor busken eller brukes i matlaging. Deres høye antioksidantinnhold gjør dem til en veldig sunn godbit.

Du må velge de spesielle variantene som passer best til din hage, mål og klima. To typer er vanligvis tilgjengelige i handelen, highbush og lowbush blåbær.

Highbush vs. Lowbush Blueberry

Hva er highbush og lowbush blåbær? Det er forskjellige typer blåbærbusker, hver med sine egne varianter og egenskaper. Du finner lowbush eller highbush blåbærvarianter som kan fungere for deg.

Highbush blåbær

La oss først se på highbush-blåbærsorten. Det vil ikke komme som noen overraskelse at blåbær (Vaccinium corymbosum) er høye. Noen kultivarer vil bli så høye at du må se opp på dem. Når du sammenligner lowbush og highbush varianter, husk at highbush bær er større enn lowbush. De vokser også mer rikelig.

Highbush blåbær er løvfellende, flerårige busker. De har prangende røde blader om våren som modnes til blågrønne. Bladene flammer i brennende nyanser om høsten. Blomstene er hvite eller rosa, vises i klaser ved stilkspissene. Disse blir fulgt av blåbærene.

Du finner to varianter av highbush-planter i handelen, den nordlige og den sørlige highbush-formen. Den nordlige typen vokser i områder med kalde vintre som de i USDA plantehardhetssone 4 til 7.

Southern highbush-blåbær liker ikke så kaldt vær. De trives i et middelhavsklima og kan vokse i varmere klima opp til USDA hardførhetssone 10. Sørlige busker krever ikke vinterkjøling.

Lowbush Blueberries

Lowbush-blåbæret (Vaccinium angustifolium) kalles også villblåbæret. Det er hjemmehørende i de kaldere områdene i landet, som New England. De er hardføre busker som trives i USDA-vekstsonene 3 til 7.

Lowbush blåbær vokser til knehøyde eller kortere. De sprer seg etter hvert som de modnes. Bærene er små og veldig søte. Ikke prøv å dyrke dem i varmere klima siden fruktene krever vinterkjøling.

Lowbush og Highbush blåbærvarianter

De beste lowbush og highbush blåbærvariantene som ofte dyrkes oftest i hager inkluderer:

  • Northern highbush-kultivarer– Blueray, Jersey og Patriot
  • Southern highbush-kultivarer – Cape Fear, Gulf Coast, O'Neal og Blue Ridge
  • Lowbush-varianter- Chippewa, Northblue og Polaris

Anbefalt: