Grecian Windflower Information: Tips for Grecian Windflower Care

Innholdsfortegnelse:

Grecian Windflower Information: Tips for Grecian Windflower Care
Grecian Windflower Information: Tips for Grecian Windflower Care

Video: Grecian Windflower Information: Tips for Grecian Windflower Care

Video: Grecian Windflower Information: Tips for Grecian Windflower Care
Video: Balkan Anemone | Grecian Windflower | Winter Windflower 2024, Kan
Anonim

Å dyrke greske vindblomster kan legge til en ganske ny staude til hagen din. Denne vårløken er også kjent som Anemone blanda og kommer i en rekke farger, og gir lave klumper av blomster som lett passer inn i en rekke hagetyper og klimaer.

Hva er greske vindblomster?

A. blanda, eller gresk vindblomst, er en fargerik flerårig vårløk som produserer pene blomster med en form og utseende som ligner på tusenfryd. De er korte, vokser bare til omtrent 15 cm maksim alt, og kan fungere som et blomstrende vårbunndekke. De kan også dyrkes i klumper eller i lave rader for å komplementere høyere stauder.

Det finnes flere varianter av gresk vindblomst som produserer forskjellige farger: dyp blå, hvit, blekrosa, magenta, lavendel, lilla og tofarget. Bladverket er middels grønt og minner om bregneblader.

Med god gresk vindblomstpleie kan du forvente å få en spredning av blomster som starter tidlig på våren og varer i noen uker. Dette er ofte de første blomstene som blomstrer etter vinteren.

Hvordan dyrke anemone-vindblomster

Du trenger bare litt informasjon om gresk vindblomst for å kunne dyrke dissevårblomster. De krever ikke mye innsats, og vil trives i riktig miljø og klima. Vindblomster er hjemmehørende i de høye fjellene i Europa, men de har tilpasset seg godt i mange andre områder og klima. De kan vokse i det meste av USA, og dekker sone 4–9.

Vindblomstene dine vil vokse godt i full sol, men de tåler også delvis skygge. De må ha godt drenert jord og de foretrekker rik jord. Når du planter løkene, tilsett kompost hvis jorda er tynn, og plasser dem ca. 8 cm dype og med en avstand på 5 til 8 cm fra hverandre.

Gresk vindblomstpleie er ganske enkelt når du først får løkene i bakken. De vil tåle tørke om sommeren og selvså. Forvent at de sprer seg og fyller ut områder som et bunndekke. Bladverket vil dø ned over sommeren uten behov for å beskjære eller fjerne noe av det. Litt mulch om høsten vil bidra til å beskytte løkene dine over vinteren.

Disse vakre blomstene vil gi en unik type vårbunnsdekke under de rette forholdene. Vær imidlertid oppmerksom på at greske vindblomster er giftig. Alle deler av planten kan forårsake irritasjon og gastrointestinale plager, så vurder dette hvis du har kjæledyr eller barn i hagen din.

Anbefalt: