Understanding Verbena Differences: A Guide To Different Types Of Verbena

Innholdsfortegnelse:

Understanding Verbena Differences: A Guide To Different Types Of Verbena
Understanding Verbena Differences: A Guide To Different Types Of Verbena

Video: Understanding Verbena Differences: A Guide To Different Types Of Verbena

Video: Understanding Verbena Differences: A Guide To Different Types Of Verbena
Video: Verbena Care 2024, April
Anonim

Verbena er en populær plante for blomsterbed, men det finnes så mange forskjellige typer verbena, alle med varierende egenskaper og utseende. For å gjøre denne flotte planten til en del av hagen din, lær mer om de forskjellige typene verbena og velg de som vil fungere best i bedene dine.

dyrking av verbenaplanter

Verbena er en flott sommerplante med lange blomstringstider og god varmetoleranse. Det er en flerårig plante, selv om noen mennesker dyrker den som en ettårig, fordi den ikke alltid vil vare så lenge som du kanskje forventer.

Verbena må absolutt ha full sol og godt drenert jord, så velg plassering med omhu. Med skygge og for mye fuktighet vil disse plantene utvikle mugg og ikke blomstrer. Hvis forholdene og plasseringen er riktig, er det ikke mye du trenger å gjøre for å ta vare på verbena. Du kan deaktivere blomstene for å holde den blomstrende langt ut på sensommeren og høsten.

Verbena plantesorter å prøve

En av de mest populære egenskapene til verbena-planter er den lange blomstringstiden. Mens verbena-forskjeller kan være ganske markerte fra en sort til den neste, vil nesten alle typer verbena gi deg blomster fra vårengjennom sommeren og til og med ut på høsten.

Moss verbena (Verbena tenuisecta). Denne sorten produserer mindre blader enn andre. De tåler frost godt, men i motsetning til andre varianter kan de slutte å blomstre midt på sommeren. De vil ta seg opp igjen på sensommeren og tidlig høst.

Texas Rose verbena (Verbena x hybrida ‘Texas Rose’). Denne verbenaen produserer knallrosa blomster og er en ekte showstopper. Den er en ekte staude og sprer seg lett for å fylle ut tomme plasser.

Blue Princess verbena (Verbena x hybrida ‘Blue Princess’). Dette er en nyere hybrid variant av verbena som produserer vakre dypblå blomster.

brasiliansk verbena (Verbena bonariensis). Brasiliansk verbena blir høyere og litt sparsommere enn andre varianter. De kan til og med vokse opp til fire fot (1,2 meter) hvis de blir overbefruktet. Den produserer lavendelblomster.

Blue vervain (Verbena hastata). Denne sorten vokser på samme måte som brasiliansk verbena, men blå vervain er hardere i kaldere temperaturer og produserer blå blomster.

Stiv verbena (Verbena rigida). Stiv verbena kommer fra Sør-Amerika og vokser i lave flekker med lyse lilla blomster. Den vokser også veldig tett, noe som gjør den til et godt valg for solrik bunndekke.

Trailing verbenas. For en vinplante, vurder de etterfølgende verbenas. De må trenes ellers vil de krypende stilkene råtne på bakken. Disse kommer i blomstrende farger som inkluderer mørk lilla, lys rød, lys rosa med hvit, lavendel og hvit.

Årligverbena (Verbena x hybrida). For en ekte ettårig som vil blomstre hele sesongen, kan du velge denne stiften i de fleste barnehager. Den kommer i en rekke farger. Flerårige planter er bedre for varmere klima, men ettårige planter er gode alternativer for kaldere vintre.

Anbefalt: