Frødyrkede Hellebore-planter - Hvordan dyrke Hellebore fra frø

Innholdsfortegnelse:

Frødyrkede Hellebore-planter - Hvordan dyrke Hellebore fra frø
Frødyrkede Hellebore-planter - Hvordan dyrke Hellebore fra frø

Video: Frødyrkede Hellebore-planter - Hvordan dyrke Hellebore fra frø

Video: Frødyrkede Hellebore-planter - Hvordan dyrke Hellebore fra frø
Video: How To Grow Strawberries From Seeds - Soraya F1 2024, Kan
Anonim

Hellebore-planter gir herlige tillegg til enhver hage, med sine prangende blomster som ser ut som roser i nyanser av gult, rosa og til og med dyp lilla. Disse blomstene kan variere hvis du planter frøene deres, med de nye helleboreplantene som tilbyr enda større fargevariasjoner. Hvis du er interessert i å dyrke hellebore fra frø, må du følge noen få enkle tips for å sikre at hellebore frøformering er vellykket. Les videre for å lære hvordan du dyrker hellebore fra frø.

Hellebore frøformering

Vakre helleboreplanter (Helleborus spp) produserer vanligvis frø om våren. Frøene vokser i frøkapsler som dukker opp når blomstene er brukt opp, vanligvis på slutten av våren eller forsommeren.

Du kan bli fristet til å vente med å plante helleborefrø til høsten eller til og med neste vår. Men dette er en feil, siden en forsinkelse i plantingen kan forhindre spredning av helleborefrø.

Planting av Hellebore-frø

For å være sikker på at du vil lykkes med frødyrkede hellebores, må du få disse frøene i jorden så raskt som mulig. I naturen "plantes" frøene så snart de faller til bakken.

Faktisk kan du se et eksempel på dette i din egen hage. DuDet er sannsynlig at frødyrkede hellebores vises i frustrerende antall like under "mor"-planten. Men frøene du omhyggelig har lagret for å plante i beholdere den påfølgende våren produserer få eller ingen frøplanter.

Trikset er å begynne å plante helleborefrø sent på våren eller forsommeren, akkurat som Moder Natur gjør. Suksessen din med å dyrke hellebore fra frø kan avhenge av det.

Hvordan dyrke Hellebore fra frø

Hellebores trives i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 3 til 9. Hvis du allerede har en plante i hagen din, trenger du ikke bekymre deg for dette. Hvis du skal dyrke hellebore fra frø og få noe fra en venn i en annen region, vær oppmerksom på det.

Hvis du vil vite hvordan du dyrker hellebore fra frø, start med god pottejord i leiligheter eller beholdere. Så frøene på toppen av jorden, dekk dem deretter med et veldig tynt lag pottejord. Noen eksperter foreslår å toppe dette med et tynt lag med finkorn.

Nøkkelen til vellykket spiring av frøene er å gi regelmessig lett vanning hele sommeren. Ikke la jorden tørke ut, men ikke hold den våt heller.

Hold leiligheten ute i et område som ligner der du skal plante frøplantene. La dem stå ute gjennom høsten og vinteren. Om vinteren skal de spire. Flytt en frøplante til sin egen beholder når den har produsert to sett med blader.

Anbefalt: