Fôring av en laurbærbusk – Hvordan gjødsle fjelllaurbær

Innholdsfortegnelse:

Fôring av en laurbærbusk – Hvordan gjødsle fjelllaurbær
Fôring av en laurbærbusk – Hvordan gjødsle fjelllaurbær

Video: Fôring av en laurbærbusk – Hvordan gjødsle fjelllaurbær

Video: Fôring av en laurbærbusk – Hvordan gjødsle fjelllaurbær
Video: Højbed - lav dit eget højbed på 10 min. sammen med Grønne Streger Havedesign 2024, Kan
Anonim

Fjelllaurbær (Kalmia latifolia) er en frodig eviggrønn busk med fantastiske blomster. Den er hjemmehørende i den østlige halvdelen av landet, og som innfødt er den en lettstelt plante å invitere inn i hagen din i milde områder. Selv om disse er innfødte busker, føler noen gartnere at de vokser bedre hvis du gjødsler dem. Hvis du vil vite hvordan du gjødsler laurbær eller hva du skal bruke til laurbærgjødsel, les videre.

Fôr en laurbær i fjellet

Fjelllaurbær er bredbladede eviggrønne planter som vokser i naturen som flerstammede busker. Bladene, som kristtornblader, er blanke og mørke. Og grenene på modne laurbær er herlig knudrete.

Fjelllaurbær produserer blomster på sen vår eller sommer. Blomstene varierer fra hvite til røde og er en viktig del av skogene i øst. De vokser i sone 4 til 9, og ser vakre ut dyrket med rhododendron eller asalea.

Er mating av fjelllaurbær avgjørende for veksten? Selv om arten vokser fint i naturen uten omsorg, kan gjødsling av laurbærkultivarer fremme tykkere vekst og sunnere blader. Men du må ikke mate disse plantene for ofte eller for mye.

HvordanGjødsle fjelllaurbær

Noen gartnere gjødsler ikke fjelllaurbærene fordi disse innfødte plantene vokser godt alene. Andre gir buskene laurbærgjødsel for det lille ekstra dyttet.

Hvis du lurer på hvordan du skal gjødsle fjelllaurbær, er svaret å gjøre det lett en gang i året. Angående hvilken gjødsel, velg et granulært produkt for syreelskende planter og strø en håndfull eller to på jorden i nærheten av planten.

When to Feed Mountain Laurels

Hvis du tenker på å mate en laurbær, er «når» like viktig som «hvordan». Så det neste spørsmålet er: når skal man mate fjelllaurbær? Gjør gjerningen sent på høsten eller tidlig på våren.

Når du mater en laurbær, husk å mate plantene sparsomt. Pass på å ikke la laurbærgjødselen berøre bladverket eller stilkene.

Selv om noen gartnere også bruker flytende gjødsel hver sjette uke i vekstsesongen, er det egentlig ikke nødvendig. I følge andre eksperter forårsaker gjødsling av en laurbær etter juni rikelig bladvekst til prisen av blomster.

Anbefalt: