Cranberry Pest Management - Gjenkjenne symptomer på skadedyr på tyttebær

Innholdsfortegnelse:

Cranberry Pest Management - Gjenkjenne symptomer på skadedyr på tyttebær
Cranberry Pest Management - Gjenkjenne symptomer på skadedyr på tyttebær

Video: Cranberry Pest Management - Gjenkjenne symptomer på skadedyr på tyttebær

Video: Cranberry Pest Management - Gjenkjenne symptomer på skadedyr på tyttebær
Video: Deep Learning and Pest Management in Cranberry Farming (Samrat Saha) 2024, Kan
Anonim

Tranebær er fantastiske frukter som ikke mange tror de kan dyrke hjemme. For mange av oss kommer tranebær som en gelatinøs boks på Thanksgiving. For flere av oss er de en merkelig akvatisk ting som dyrkes i fjerne myrer av menn i vadefugler. Begge disse stemmer litt, men de kan også dyrkes i egen hage, selv uten myr. Hvis du er en av de heldige med dine helt egne tyttebærranker, kan du bli ødelagt av den plutselige invasjonen av insekter. Fortsett å lese for å lære mer om tranebærbekjempelse og hvordan du behandler insekter som spiser tranebær.

Tranebærskadedyrbekjempelse

Først og fremst er det viktig å rydde opp i hva slags tyttebær vi snakker om. Denne artikkelen handler om tyttebærranker (Vaccinium macrocarpon), som ofte forveksles med tyttebærbusk (Viburnum trilobum). Med det i tankene, her er noen av de vanligste insektene som spiser tranebær og deres kontrollmetoder:

Tranebærtipporm – Maggots lever av blader og skaper en koppende effekt. Påfør insektmiddel i løpet av vekstsesongens første klekkeperiode, vanligvis i midten til slutten av våren.

Tranebærfruktorm – Larvene spiserfrukt fra innsiden og ut, og etterlater et inngangshull dekket med webbing. Spray med insektmiddel eller håndplukk og kast fruktorm.

False Armyworm – Larver spiser ny vekst, blomster og frukt. Sensesongsflom er bra for kontroll.

Svarthodet ildorm – Disse skadedyrene knytter blader og vintupper sammen med webbing og forårsaker brunfarging i stendere. Vårflom og insektmiddel kan brukes til kontroll.

Cranberry Weevil – Larvene huler ut blomsterknopper før åpning. Noe kjemisk bekjempelse er effektivt, men snutebiller bygger kontinuerlig opp motstand mot det.

Cranberry Flea Beetle – Også k alt den rødhodede loppebillen, voksne skjeletter blader om høysommeren. Som mange loppebiller kan de behandles med visse insektmidler.

Spanworm – Grønne, brune og store tranebær-spanormer er alle aktive skadedyr for tranebær. Larvene lever av blader, blomster, kroker og belger. De fleste insektmidler er effektive.

Cranberry Girdler – Larver lever av røtter, løpere og stengler, og blir brune blader på sensommeren. Best behandles med insektmidler på sensommeren til tidlig høst.

Selv om det sjelden er et problem, vil bladlus av og til kose seg med tranebærplanter, og honningduggen deres kan også tiltrekke seg maur. Ved å eliminere bladlusene tar du deg av eventuelle maurproblemer.

Anbefalt: