Sommerblomstrende stauder - Info om stauder som blomstrer hele sommeren

Innholdsfortegnelse:

Sommerblomstrende stauder - Info om stauder som blomstrer hele sommeren
Sommerblomstrende stauder - Info om stauder som blomstrer hele sommeren

Video: Sommerblomstrende stauder - Info om stauder som blomstrer hele sommeren

Video: Sommerblomstrende stauder - Info om stauder som blomstrer hele sommeren
Video: 6 perennial flowers that bloom all summer - plus a bonus plant 2024, Kan
Anonim

Å balansere blomstrende stauder i hagen kan være vanskelig. Du vil ha blomstrer som går hele sommeren og utover høsten, noe som ofte betyr å plukke de riktige plantene for å pare seg med hverandre i bed, slik at når den ene er ferdig med å blomstre, vil den andre fortsatt være i gang. En annen strategi er å velge stauder som blomstrer hele sommeren.

Velge flerårige planter for sommeren

Studer er favoritter blant gartnere fordi de kommer tilbake hvert år, de kommer i så mange forskjellige varianter, de gir interesse til bedene, og de er ofte innfødte planter som støtter det lokale økosystemet. En ulempe er at stauder ikke alltid blomstrer like lenge som ettårige. Å pare de riktige plantene sammen i bed kan gi deg mer sammenhengende blomstring, men du kan også finne sommerblomstrende stauder som vil gi deg lengre varige blomster.

Langvarige stauder for sommerhager

Mens de fleste stauder blomstrer bare i tre til fire uker, eller noen enda mindre enn det, er det sesonglange flerårige blomster som du kan velge for å gi hagebedene dine mer sammenhengende farge. Her er bare en håndfull stauder som vil farge hagen gjennom sommeren:

Spiderwort. Spiderwort er en knollplante som vil formere seg og spre seg for å fylle ut et mellomrom. Deblomstene er vanligvis lilla til blå eller magenta, og blomstrer hver ettermiddag gjennom sensommeren. Klipp dem ned nå for flere blomster.

Astilbe. Et godt valg for langvarige blomster på et skyggefullt sted er astilbe, også kjent som falsk spirea. Den produserer pent løvverk som minner om bregner, samt fjæraktige blomster som kan være hvite, røde eller rosa. Disse blomstene varer ikke hele sommeren, men de vil blomstre fra tidlig sommer til omtrent begynnelsen av august.

Stella d’Oro daylily. Dette er en populær variant av daglilje fordi i motsetning til de fleste andre, blomstrer den på nytt. Blomsterstilkene er kortere enn hos andre dagliljer, men de vil produsere vakre gyllengule blomster om og om igjen.

Dobbel stokkrose. Som mange typer stokkroser vokser disse Alcea-hybridene opp til 2 m høye, trives i full sol og vil gi deg store, slående gule, rosa eller røde blomster.

Clematis. For en klatrende blomst som blomstrer hele sesongen, velg klematis. Denne vintreet produserer fargerike blomster. Den liker å være i solen, men vokser best med røttene i skyggen. Sørg for at den har noe å klatre, som et gjerde. Det finnes en rekke varianter å velge mellom, inkludert klematis som spesifikt blomstrer om sommeren.

Purple coneflower. Også kjent som Echinacea, lilla coneflower er en høy staude som produserer lys lilla blomster. Du kan forvente å få blomstene hele sommeren og utover høsten.

Blackeyed Susan. Ligner på koneblomst, svartøyde Susanproduserer blomster om sommeren og utover høsten. De blir høye og blomstrer i dyp gylden gul med mørkebrune senter.

Shasta tusenfryd. Med eviggrønt løvverk i mange områder og muntre sommeroppblomstringer, kan du i utgangspunktet ikke gå g alt med Shasta tusenfrydplanter. Hold dem dødhodet, og de vil belønne deg med kontinuerlige blomster til tidlig høst.

Anbefalt: