What Is Hardenbergia: Purple Lilac Vine Info And Care In Gardens

Innholdsfortegnelse:

What Is Hardenbergia: Purple Lilac Vine Info And Care In Gardens
What Is Hardenbergia: Purple Lilac Vine Info And Care In Gardens

Video: What Is Hardenbergia: Purple Lilac Vine Info And Care In Gardens

Video: What Is Hardenbergia: Purple Lilac Vine Info And Care In Gardens
Video: Hardenbergia violacea, Lilac Vine 2024, Kan
Anonim

Purple vine syrin er en kraftig blomstrende vintreet hjemmehørende i Australia. Om våren produserer den masser av prangende, vakre lilla blomster. Fortsett å lese for å lære mer om syrinpleie og hvordan du dyrker lilla syrinranker i hagen.

Purple Vine Syrin Info

Hva er hardenbergia? Lilla lila (Hardenbergia violacea) går under mange navn, inkludert falsk sarsaparilla, australsk sarsaparilla, lilla korallerter og bare vanlig Hardenbergia. Den er hjemmehørende i det sørøstlige Australia, hvor den trives i steinete jordarter. Den er ikke spesielt kaldhard, og kan bare leve utendørs i USDA-sonene 9-11 (i sone 9 kan den kreve beskyttelse mot frost).

I varme omgivelser vokser den som eviggrønn og kan bli 15 fot lang. På senvinteren og tidlig på våren produserer den hengende strenger av små klyngede blomster som ligner erteblomster. Noen kultivarer produserer rosa eller hvite blomster, men den vanligste fargen er lilla.

How to Grow Purple Lilac Vines

Å dyrke en syrinranke kan være overveldende hvis du ikke holder planten i sjakk. Hardenbergia kan bli 50 fot (15 m.) i lengde, og den vil tvinne seg rundt og klatre alt i veien. Velg plantestedet ditt med omhu og sørg for at det har en stor, solid struktur å klatre opp eller rikelig med åpen mark å spre seg over.

Vine syrinpleie er relativt enkelt. Noe beskjæring kan gjøres når som helst for å holde det i sjakk. Kraftig beskjæring (til halvparten eller til og med en tredjedel av størrelsen) kan gjøres om våren etter at blomstringen er fullført for å holde veksten i sjakk.

Lilla syrinranker tåler tørke og trenger godt drenerende jord. De bør vannes av og til, noe som gir jorden en sjanse til å tørke ut mellom vanningene. De vil trives i full sol i områder med tempererte somre. Hvis somrene dine er spesielt varme, plant vintreet på et sted som får litt ettermiddagsskygge.

Anbefalt: