Purple Emperor Sedum Info: How To Grow Purple Emperor Stonecrop Plants

Innholdsfortegnelse:

Purple Emperor Sedum Info: How To Grow Purple Emperor Stonecrop Plants
Purple Emperor Sedum Info: How To Grow Purple Emperor Stonecrop Plants

Video: Purple Emperor Sedum Info: How To Grow Purple Emperor Stonecrop Plants

Video: Purple Emperor Sedum Info: How To Grow Purple Emperor Stonecrop Plants
Video: Sedum telephium ´Purple Emperor´ 2024, April
Anonim

The Purple Emperor sedum (Sedum ‘Purple Emperor’) er en tøff, men vakker flerårig plante som produserer fantastiske dyp lilla blader og bunter med bittesmå lyserosa blomster. Det er et godt valg for både snittblomster og hagekanter. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker Purple Emperor steinurteplanter.

Purple Emperor Sedum Info

Sedum ‘Purple Emperor’ er en hybrid steinplante avlet for den slående fargen på løvet og blomstene. Den vokser oppreist med en høyde på 12 til 15 tommer (30-38 cm.) og sprer seg litt, med en bredde på 12 til 24 tommer (30-61 cm.). Bladene er litt kjøttfulle og dyp lilla i fargen, noen ganger virker de nesten svarte.

På midtsommer setter planten ut klaser av bittesmå lyserosa blomster på toppen av enkeltstilker. Når blomstene åpner seg og flater ut, danner de blomsterhoder som måler 5 til 6 tommer (12-15 cm.) på tvers. De er veldig attraktive for pollinatorer, som sommerfugler og bier.

Blomster falmer om høsten, men løvet blir stående og gir vinterinteresse. Gammelt bladverk bør beskjæres bort om våren for å gi plass til ny vekst.

Purple Emperor Care

Growing Purple Emperorsedumplanter er veldig enkelt. Sedums, også kjent som stonecrops, er kjente tøffe planter, som har fått navnet sitt fra vanen deres med å vokse i den fattige jorda mellom steiner og steiner.

Purple Emperor-planter klarer seg best i dårlig, men godt drenerende, sand- til steinete jord. Hvis de vokser i jord som er for fruktbar, vil de sette ut for mye vekst og bli svake og floppy.

De liker full sol og moderat vann. I det første året med vekst, bør de vannes mer for å oppmuntre til veksten av et sterkt rotsystem.

Disse plantene ser bra ut i hagekanter, men de klarer seg også godt dyrket i containere. Sedum ‘Purple Emperor’-planter er hardføre stauder i USDA-sonene 3-9.

Anbefalt: