Reprodusere asiatiske liljer - Lær om forplantning av asiatiske liljeplanter

Innholdsfortegnelse:

Reprodusere asiatiske liljer - Lær om forplantning av asiatiske liljeplanter
Reprodusere asiatiske liljer - Lær om forplantning av asiatiske liljeplanter

Video: Reprodusere asiatiske liljer - Lær om forplantning av asiatiske liljeplanter

Video: Reprodusere asiatiske liljer - Lær om forplantning av asiatiske liljeplanter
Video: Актинидия. Все о выращивании чудо лианы. 2024, Kan
Anonim

Asiatiske liljer er en virkelig forbløffende plante, en hagebeboer som elsker blomster. Formering av asiatisk lilje gjøres kommersielt med pære, men hvis du har tålmodighet, kan du spare penger og dyrke dem fra divisjon, frø eller til og med blader. Denne fascinerende planten er veldig allsidig i sin reproduksjon og vokser aseksuelt eller seksuelt. Det gir mange alternativer for den uforferdede gartneren. Prøv å reprodusere asiatiske liljer på en av disse måtene for et morsomt, interessant prosjekt som vil gi mer av de magiske blomstene.

Hvordan forplante asiatiske liljeplanter

Asiatisk lilje er sannsynligvis en av de mest anerkjente av liljene. Dens slagkraftige blomster og høye, elegante stilker gir et skikkelig trøkk i den flerårige blomsterhagen. Asiatisk liljeformering fra frø er tidkrevende og kan ta to til seks år å utvikle blomster. En raskere metode for å øke beholdningen av disse plantene er ved deling. En vegetativ metode med blader er også mulig, men krever litt tålmodighet.

Asiatiske liljer som forplanter frø

Liljer kommer i forskjellige spirenivåer, men asiatiske former er ganske enkle å spire. Plukk belger i september og la dem tørke grundig. Når belgene er tørre, åpne dem og separer frøene, og kast agnene.

Så frø i pottejord som er forhåndsfuktet, 1 tomme fra hverandre (2,5 cm) med et fint støv på 1 cm (½ tomme) jord over dem. Klapp jorda forsiktig på frøet.

I løpet av fire til seks uker bør frø spire. Hold dem lett fuktige og gi unge planter 14 timer lys per dag. Hver 14. dag, fôr med flytende gjødsel fortynnet med det halve.

Når frøplanter blir i dvale, kan du legge dem om i litt større beholdere for å vokse på.

Asiatic Lily Formation from Division

Reprodusering av asiatiske liljer ved deling er den raskeste og enkleste formeringsmetoden. Vent til liljene er i dvale og grav opp klyngen. Grav flere tommer (8 cm.) rundt bunnen av planten. Fjern overflødig skitt og trekk fra hverandre de små pærene. Sørg for at hver har en god mengde rot festet.

Plant delingene umiddelbart eller legg dem i plastposer med fuktet torvmose i kjøleskapet til våren. Plant nye løker 31 cm fra hverandre igjen halvparten så dypt som løken er i diameter.

Hvis det ikke er noen forskyvninger eller små pærer å fjerne fra hovedpæren, kan du bruke pærevekter. Fjern noen skjell fra hovedpæren og legg dem i en pose med fuktig torv i romtemperatur. I løpet av noen uker vil skjellene produsere kuler som kan plantes så snart de danner røtter.

Forplantning av asiatisk lilje fra blader

Å bruke løvverk for asiatisk liljeformering er en uvanlig metode, men det fungerer i tide. Trekk forsiktignedover på plantens ytre blader når de fortsatt er grønne, men etter at planten har blomstret.

Dyp endene av bladene i rothormon og legg dem inn i 5 cm med fuktet sand. Tre blader per 2-tommers beholder (5 cm.) er tilstrekkelig til å gi plass til løkene. Dekk beholderne med plastposer og plasser dem på et varmt sted i hjemmet.

I løpet av omtrent en måned oppstår små hevelser med en rot eller to på den behandlede enden av bladet. Disse er nå klare til å plante og vokse. Blomstring vil skje om to år eller mindre. Kostnaden for å gjøre dette er ubetydelig, men besparelsene er enorme, og du har nå flere av disse fantastiske plantene.

Anbefalt: