Tips For Eating Boysenberries: How To Use Boysenberries From The Garden

Innholdsfortegnelse:

Tips For Eating Boysenberries: How To Use Boysenberries From The Garden
Tips For Eating Boysenberries: How To Use Boysenberries From The Garden

Video: Tips For Eating Boysenberries: How To Use Boysenberries From The Garden

Video: Tips For Eating Boysenberries: How To Use Boysenberries From The Garden
Video: Growing Boysenberries - Floricanes, Primocanes and Biennial Properties 2024, Mars
Anonim

Vi har hørt mye om de helsemessige fordelene med bær. Jada, du har blåbær, bringebær og bjørnebær proppfulle av antioksidanter, men hva med det mindre kjente guttebæret? Hva er noen fordeler med å spise guttebær? Fortsett å lese for å finne ut hvorfor du bør spise boysenberries og hvordan du bruker boysenberries.

Hvordan bruke Boysenberries

Boysenbær er en krysning mellom bringebær og stillehavsbjørnebær. Som sådan vil du anta at ikke bare boysenberry har alle de samme bruksområdene, men også de samme fordelene. Og du ville ha rett.

Boysenbær kan brukes til alt bringebær og bjørnebær er. Spist fersk, drysset i yoghurt, forvandlet til smoothies, slengt i salater, tilsatt salsa, blandet i drinker, laget til cocktailer eller vin, og til og med kokt ned til sauser og puréer for å følge kjøtt- og fugleretter. Boysenberry-bruk inkluderer selvfølgelig også å lage dem til syltetøy, paier og andre desserter.

Hvorfor bør du spise guttebær?

I likhet med blåbær er guttebær høye i naturlige antioksidanter kjent for å bidra til å opprettholde sunne hjerneceller. Hva dette betyr for deg er at de beskyttermot skader som kan føre til hjernealdring og Alzheimers sykdom. De kan også hjelpe med hukommelsen din. Disse naturlige antioksidantene, k alt antocyaniner, ser også ut til å hemme betennelser og kreft.

En annen fordel med å spise guttebær er det høye vitamin C-innholdet. Vitamin C øker immunforsvaret og bidrar til å forhindre hjerte- og karsykdommer og prenatale helseproblemer. Det har også vist seg å bidra til å forebygge og helbrede øyesykdommer.

Guttebær er også høye i vitamin K, en annen viktig komponent for å forebygge degenerative hjernesykdommer som Alzheimers. Det reduserer risikoen for nyrestein og kan også bidra til å redusere risikoen for diabetes.

Høyt fiberinnhold er enda en av de mange guttebærfordelene. Kostfiber har vist seg å bidra til å forhindre hjertesykdom og kreft, og redusere sjansen for å utvikle diabetes. Det kan også redusere forekomsten av gallestein og nyrestein. Fiber hjelper også med fordøyelsen ved å redusere eller eliminere mange fordøyelsesproblemer.

Av alle disse fordelene, vil du bli glad for å lære at guttebær er fettfrie og lavt i kalorier! I tillegg inneholder de folat, en form for B-vitamin som anbefales for gravide kvinner.

Guttebær har gått av moten og kan være vanskelig å finne. Med denne nye informasjonen om alle helsemessige fordeler av disse bærene, kan det imidlertid ikke være lenge til. I mellomtiden kan de finnes på noen bondemarkeder, og noen ganger på bokser eller frosne. Selvfølgelig kan du alltid dyrke din egen også.

Anbefalt: