My Pepper Seedlings Are Dying: Reasons For Pepper Damping Off

Innholdsfortegnelse:

My Pepper Seedlings Are Dying: Reasons For Pepper Damping Off
My Pepper Seedlings Are Dying: Reasons For Pepper Damping Off

Video: My Pepper Seedlings Are Dying: Reasons For Pepper Damping Off

Video: My Pepper Seedlings Are Dying: Reasons For Pepper Damping Off
Video: Are your seedlings dying ?? - Causes and Remedies 2024, April
Anonim

Pepper er noen av de mest populære plantene i veggiehager, og med god grunn. Når de kommer i gang, vil de fortsette å pumpe ut paprika gjennom hele vekstsesongen. Så det kan være virkelig hjerteskjærende når de bittesmå pepperfrøplantene dine ikke kommer seg forbi de veldig tidlige stadiene, flopper over og visner bort før de får sjansen til å dyrke en enkelt paprika. Dette problemet kalles demping, og det er et reelt problem med grønnsaksfrøplanter. Fortsett å lese for å lære mer om hva som forårsaker demping i paprika og hvordan du kan forhindre at pepper demper.

Hvorfor demper Peppers av?

Den største skyldige bak pepperdemping er en soppfamilie kjent som Pythium. Det er flere arter som kan drepe pepperfrøplanter, men resultatet pleier å være en av to ting. Enten dukker ikke frøene opp i det hele tatt, eller kort tid etter at de har kommet opp, faller frøplantene over ved jordlinjen.

Ofte er stilken like over jordlinjen mørk og skrumpet. Hvis den graves opp, er frøplantens røtter vanligvis mørke og skrumpet også. De høyeste røttene kan virke større, siden de nederste røttene påvirkes først.

Noen ganger overlever frøplantene til voksen alder, men forblir forkrøplet. Samtidig somPythium er mer vanlig, avdemping i paprika kan også være forårsaket av Phytophthora og Rhizoctonia, to andre soppfamilier.

Hvordan forhindrer du demping av paprika

Demping har en tendens til å skje i våt, komprimert, dårlig drenerende jord, så den beste måten å forhindre det på er å så pepperfrøene i luftet, godt drenerende jord eller vekstmedium.

Hvis du planter utendørs, vent til temperaturen er varm for å oppmuntre frøene til å spire og frøplanter til å vokse raskt og kraftig. Hvis du kjøper transplantasjoner, se etter de som er sertifisert sykdomsfrie.

Soppmidler som inneholder kobber, mefenoksam og fludioksonil kan også være effektive.

Anbefalt: