Amur Maple Care - Dyrking av Amur-lønnetrær i landskapet

Innholdsfortegnelse:

Amur Maple Care - Dyrking av Amur-lønnetrær i landskapet
Amur Maple Care - Dyrking av Amur-lønnetrær i landskapet

Video: Amur Maple Care - Dyrking av Amur-lønnetrær i landskapet

Video: Amur Maple Care - Dyrking av Amur-lønnetrær i landskapet
Video: Amur maple (Acer ginnala) - Plant Identification 2024, Kan
Anonim

Amurlønnen er en stor busk eller et lite tre som er verdsatt for sin kompakte størrelse, raske vekst og prangende, knallrøde farge om høsten. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker et Amur-lønnetre i hjemmet ditt.

Amur Maple Facts

Amur-lønnetrær (Acer ginnala) er hjemmehørende i Nord-Asia. De regnes for å være både store busker og små trær, og topper vanligvis med en høyde på 15 til 20 fot (4,5–6 m.).

De har en naturlig form med mange stengler som vokser på en klumpete måte (som resulterer i et mye mer busklignende utseende), men de kan beskjæres i ung alder for å få et tre- eller flerstammetre. For å oppnå dette, beskjære bort alle unntatt en enkelt sterk leder (eller for flere stammer, noen få utvalgte forgrenede stengler) når treet er veldig ungt.

Amur-lønnetrær har mørkegrønt sommerløvverk som skifter til lyse nyanser av oransje, rødt og burgunder om høsten. Trærne produserer også samaraer (i den klassiske formen av lønnefrø) som blir knallrøde om høsten.

Hvordan dyrke en amurlønn

Amur-lønnpleie er veldig enkelt. Disse lønnetrærne er hardføre fra USDA-sonene 3a til 8b, og dekker det meste av det kontinentale USA. De kan voksegodt i full sol til delvis skygge, et bredt spekter av jordsmonn og moderat tørke. De kan til og med håndtere aggressiv beskjæring.

Dessverre anses amurlønn som invasiv mange steder, spesielt i det nordlige USA. Trærne produserer et stort antall frø, som kan spres over lange avstander av vinden. Disse rømte avkommet er kjent for å skyve ut innfødte underjordiske arter i skoger. Før du planter Amur-lønnetrær, sjekk med ditt lokale utvidelseskontor for å se om de er invasive i ditt område.

Anbefalt: