Clump Maple Trees: Populære Maple-klumpende varianter

Innholdsfortegnelse:

Clump Maple Trees: Populære Maple-klumpende varianter
Clump Maple Trees: Populære Maple-klumpende varianter

Video: Clump Maple Trees: Populære Maple-klumpende varianter

Video: Clump Maple Trees: Populære Maple-klumpende varianter
Video: Japanese Maple Bonsai care (Acer palmatum) 2024, April
Anonim

De fleste lønnetrær har enkle stammer og er høye, vakre eksemplartrær. De har de klassiske flikete bladene som får lyse farger om høsten. Du kan også finne lønn som vokser i klumper. Noen klumplønn, som rød lønn, er varianter av lønn med flere stammer. Andre, som vinlønn, er ekte lønnklumpende varianter. Les videre for mer informasjon om klumpende lønn.

Clump Maple Trees

Lønner er et av USAs favoritttrær med nydelige blomster om våren, nysgjerrige virvlende frøkapsler om sommeren og strålende, brennende blader om høsten. Mens de fleste lønner vokser til høye skyggelagte trær på enkeltstammer, vokser noen få varianter av lønn i klumper.

De fleste klumpende lønner kan bli funnet i handel i en enkelt stammevekstvane. Maple klumper varianter inkluderer Amur lønn, hekk lønn, paperbark lønn og vin lønn. Disse trærne blir ikke særlig høye når de har et klumpet vekstmønster og blir ofte høyere når de selges som enkeltstammede trær.

Maple Clumping Varieties

Vinranken (Acer circinatum) er en av klumplønnene som oftere selges som klumplønnetrær enn enkeltstammede trær. De er hjemmehørende i det nordvestlige Stillehavet og trives i USDA-sonene 4 til 8.

Amur-lønn (Acer ginnala) erklumpende lønner som bare vokser til ca. 15 fot (5 m.) høye. Berømte for sin kuldehardhet trives de i USDA-sonene 3 til 8. De anses som invasive i noen stater på grunn av de tusenvis av frøkapsler som produseres av hvert tre.

Lønner som vokser i klumper

Paperbark-lønner (Acer campestre) med sin kanelfargede eksfolierende bark kan bli 17 fot høye. Hekklønner (Acer campestre) vokser til 35 fot (12 m.) høye. Begge er hardføre i USDA sone 5 til 8 og kan finnes i klumpende former. De selges også som enkeltstammede trær.

Noen lønner som vokser i klumper er lønner med flere stammer. Et eksempel er den røde spisse lønnen (Acer rubrum 'Redpointe'). Det er et flerstammet løvtre med en oppreist vekstmåte. Det er et populært skyggetre som vokser til 45 fot (15 m.) høyt og 30 fot (10 m.) bredt.

Anbefalt: