Speckled Alder Information - Tips for Growing Speckled Alder in the Landscape

Innholdsfortegnelse:

Speckled Alder Information - Tips for Growing Speckled Alder in the Landscape
Speckled Alder Information - Tips for Growing Speckled Alder in the Landscape

Video: Speckled Alder Information - Tips for Growing Speckled Alder in the Landscape

Video: Speckled Alder Information - Tips for Growing Speckled Alder in the Landscape
Video: Speckled Alder Flowers 2024, April
Anonim

Er det et tre eller er det en busk? Spettede ortrær (Alnus rugosa syn. Alnus incana) har akkurat passe høyde for å passere som enten. De er hjemmehørende i de nordøstlige regionene i dette landet og Canada. Les videre for mer informasjon om flekketeor, inkludert tips om hvordan du dyrker flekketor og pleie den.

Spettet Alder Information

Spettede ortrær som vokser i naturen ligner mye på busker. I følge informasjon om spettet or blir disse trærne ikke over 7,5 m høye, og kan være mye kortere. I tillegg vokser flekkete ortrær vanligvis med flere slanke stengler som busker. Det vanlige navnet kommer av at stilkene, sterkt foret med horisont alt bårne linser, virker flekkete.

Både hann- og hunnorblomster kalles rakler. Hannene er lange og iøynefallende, mens hunnblomstene er rødlige og mindre, og mangler ytre skjell.

Hvordan dyrke en flekket alder

Hvis du tenker på å dyrke spettet or, må du huske de helt spesifikke vekstforholdene disse innfødte trærne krever. Disse ortrærne vokser i våtmarker. Faktisk har den gitt navnet sitttil en type våtmark kjent som et "elekratt". Du vil også se flekket or som vokser langs bekker, i grøfter langs veiene og i sumper. For eksempel kan flekkete or-trær kolonisere avkuttede nordlige bartresumper.

For å begynne å dyrke flekkete or i landskapet, trenger du våt jord. Du må også bo i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 4 til 9, hvor oren trives.

Plant frøene eller frøplantene i full sol i våt jord. Hvis du vil begynne å dyrke flekkete or fra frø, er det enkelt å hente dem fra treet om høsten. Hver frukt er en samara med smale vinger og produserte ett enkelt frø.

Care of Speckled Alder

Du trenger ikke å investere mye tid eller krefter på å ta vare på flekket or. Dette er innfødte trær og kan ta vare på seg selv hvis du plasserer dem godt.

Pass på at bakken er våt og at trærne får litt sol. Hvis det er tilfelle, bør det være enkelt å ta vare på spettet or. Hvis du vil dyrke oren til å se mer ut som et tre enn en busk, kan du beskjære stilkene, slik at bare de sterkeste kan tjene som stamme.

Anbefalt: