Cryphonectria Canker Treatment: Lær om Eucalyptus Canker Disease

Innholdsfortegnelse:

Cryphonectria Canker Treatment: Lær om Eucalyptus Canker Disease
Cryphonectria Canker Treatment: Lær om Eucalyptus Canker Disease

Video: Cryphonectria Canker Treatment: Lær om Eucalyptus Canker Disease

Video: Cryphonectria Canker Treatment: Lær om Eucalyptus Canker Disease
Video: How to get rid of fruit tree canker 2024, Kan
Anonim

I områder av verden hvor eukalyptus har blitt dyrket som eksotisk i plantasjer, kan den dødelige eukalyptuskreftsykdommen bli funnet. Canker av eukalyptus er forårsaket av soppen Cryphonectria cubensis, og selv om soppen av og til finnes i eukalyptus i Australia hvor treet er hjemmehørende, anses det ikke å være et alvorlig problem der. Men i andre regioner der treet dyrkes, som Brasil og India, kan tap av eukalyptustrær med kreft være ødeleggende.

Symptomer på Eucalyptus Canker Disease

Canker of eucalyptus ble først identifisert i Sør-Afrika i 1988. Eucalyptus canker sykdom dreper unge trær i de to første leveårene ved å binde stilkene ved bunnen. De omkransede trærne visner og i varme, tørre somre dør de ofte plutselig. De som ikke dør umiddelbart har ofte sprukket bark og hovne baser.

De første symptomene på eukalyptustrær med kreft er avløving etterfulgt av dannelse av kreft, infeksjoner i barken og kambium. Disse nekrotiske lesjonene produseres ved nedbrytning av plantevev som følge av infeksjonen. Alvorlig infeksjon resulterer i døden av grenene eller til og medkronen.

Eukalyptustrær er infisert med kreft gjennom sår når de aseksuelle sporene spres av regn eller i noen regioner vind og fremmes av høye temperaturer. I hvilken grad treet reagerer på kreftsopp er relatert til miljøforhold som resulterer i vann- eller ernæringsstress og avløving.

Cryphonectria Canker Treatment

Den mest vellykkede behandlingen med kryfonekreft innebærer å omgå mekanisk skade så mye som mulig, og i tilfelle utilsiktet sår, sanitær beskyttelse av såret.

Flere varianter av eukalyptus er mer utsatt for infeksjon. Disse inkluderer:

  • Eucalyptus grandis
  • Eucalyptus camaldulensis
  • Eucalyptus salign
  • Eucalyptus tereticornis

Unngå å plante disse artene i områder med eukalyptusproduksjon kombinert med klimaforhold med ekstrem varme og kraftig regn. E. urophylla ser ut til å ha en høyere toleranse for infeksjonen og ville være et bedre alternativ for planting.

Anbefalt: